WK indoor: Ook Kazachstan makkelijke prooi voor Nederlandse dames

De Nederlandse zaaldames hebben in hun tweede poulewedstrijd op het WK indoor in Leipzig Kazachstan met 15-0 verslagen. Met een maar liefst 29 doelpunten voor en 0 tegen is Oranje is nu koploper in poule B.. 

Oranje zaal dames RU
(c) Roel Ubels

Nadat de Oranje dames eerder op de dag Zuid-Afrika al met 14-0 hadden verslagen bleek ook Kazachstan een makkelijke prooi. De ploeg van Marieke Dijkstra nam via Denise Admiraal (2x) Mila Muyselaar, Pien van Nes (2x), Claire Verhage en Vera Vorstenbosch al voor rust een ruime 7-0 voorsprong waardoor het ook in deze tweede poulewedstrijd geen moment spannend werd. Daphne Admiraal, Denise Admiraal (2x), Van Nes, Lieke Hulsen (2x), Verhage en Muyselaar tilden de eindstand in het tweede bedrijf naar 15-0.

De Nederlandse dames kunnen dus terugkijken op een sterke eerste dag waarin het deed wat het moest doen. De ploeg van Marieke Dijkstra won beide wedstrijden en met een doelsaldo van 29 doelpunten voor en 0 tegen gaat het fier aan kop in groep B. Dinsdag wachten de Wit-Rusland (10:00 uur) en Tsjechië (16:30 uur).

Reageer