Zaalvrouwen winnen ook laatste poulewedstrijd - Hoofdklasse Hockey Nederland

Zaalvrouwen winnen ook laatste poulewedstrijd

Foto © FIH / Frank Uijlenbroek

De Nederlandse zaalvrouwen hebben vanmiddag hun vijfde en laatste poulewedstrijd gewonnen. Oranje, dat zich gister al plaatste voor de halve finale, versloeg het al uitgeschakelde Oostenrijk met 7-0. De wedstrijd was voor de ploeg van bondscoach Joost van Geel niet meer van belang waardoor Marieke Dijkstra aan de kant bleef en keepster Adinda Boeren in de eerste helft gewisseld werd voor Maartje Cox. Beide speelsters kregen rust.

Karin den Ouden opende binnen vijf minuten de score met een intikkertje. Echt veel kansen creëerde de regerend wereldkampioen daarna niet, maar daarentegen liet de ploeg Oostenrijk ook niet in de wedstrijd komen. Kiki Collot d´Escury (foto) maakte knap het tweede doelpunt waardoor Oranje met een 2-0 voorsprong de rust inging.

Na rust kwam de Oranjetrein wat meer op gang en vlogen de doelpunten uiteindelijk om de Oostenrijkse oren. Belle van Meer, Karin den Ouden en Lieke Hulsen zetten de 5 op het scorebord en twee minuten voor tijd maakte Van Meer op prachtige wijze haar tweede doelpunt van de wedstrijd en haar tiende van het toernooi (Van Meer staat tweede op de topscorersranglijst, red.). Op aangeven van wederom Van Meer beëindigde Jolanda Plijter in de laatste minuut de wedstrijd.

Oranje gaat als poulewinnaar naar de halve finales waar het zaterdagmiddag om 16.00 uur de nummer twee van poule B treft. Wie dat wordt, wordt later op de dag bekend.

Reageer