Amsterdam mist twee strafballen, maar gaat wel naar finale EHL | Hoofdklasse Hockey Nederland
Anne Veenendaal wint met Amsterdam de halve finale van de EHL.

Amsterdam mist twee strafballen, maar gaat wel naar finale EHL

De dames van Amsterdam kende vandaag een moeizame halve finale van de EHL. In de eerste helft was tegenstander Junior FC beter en kwam het ook op voorsprong. Amsterdam mistte daarna twee strafballen, maar door doelpunten van van der Elst en Moes won het toch. Maandag speelt Amsterdam de finale van de EHL tegen Den Bosch

Den Bosch won gisteren in een moeizame wedstrijd van La Gantoise. Vandaag was het de beurt aan Amsterdam die in de ontmoeting met het Spaanse Junior FC moest gaan uitmaken wie het tweede ticket voor de EHL zou gaan krijgen. Een redelijk goed gevuld Wagener Stadion zag Amsterdam vandaag zonder Marijn Veen. De aanvalster kreeg in de kwart finale per kwart vijf minuten speeltijd. Nog steeds lijkt Veen nog niet helemaal fit te zijn.

De Spaanse opponent vierde de overwinning in de kwartfinale nog alsof zij de titel hadden gepakt. Vandaag zou het feest nog groter kunnen worden. In het eerste kwart was het de Spaanse ploeg die de regie bepaalde. Anne Veenendaal moest net zoals vrijdag vaak in actie komen. In de 17de minuut had de keepster geen antwoord op een tip-in van Garcia. De Spaanse aanvalster vierde een groot feest met haar teamgenoten.

Junior FC scoort de 0-1 in de halve finale van de EHL 2022.
Junior FC scoort de 0-1 in de halve finale van de EHL 2022. Foto: Roel Ubels

Een terechte voorsprong. Amsterdam leek vooral in de eindfase tekort te komen. De jongelingen waren onzichtbaar en ook de ervaren Albers en Verschoor konden het team niet op sleeptouw nemen.

Pas in de laatste minuut van de tweede kwart kreeg Amsterdam haar eerste kans. Via een strafbal moest Floor de Haan de gelijkmaker maken. Helaas voor de speelster van Amsterdam ging de bal naast de goal, waardoor Junior FC met een voorsprong de rust in ging.

Anne Veenendaal moest vandaag weer vaak in actie komen en raakte bij een situatie zelfs geblesseerd.
Anne Veenendaal moest vandaag weer vaak in actie komen en raakte bij een situatie zelfs geblesseerd. Foto: Roel Ubels

Tweede strafbal mis

Een tegenvaller voor Amsterdam vroeg in het derde kwart. Felice Albers moest al bloedend van het veld. De speelster leek veel pijn te hebben. Nog geen minuut later was het Amsterdam met de tweede strafbal van de wedstrijd. Dit keer mocht Freeke Moes de strafbal nemen. Maar ook ditmaal geen doelpunt, de bal verdween op de paal.

Toch was het Amsterdam die goed uit de rust kwam. De Nederlandse ploeg bleef aanvallen. In de 35ste minuut kon Fay van der Elst scoren. Bij de tweede paal tipte zij de bal binnen. Met een 2-1 voorsprong leek Amsterdam de halve finale van de EHL te gaan winnen.

Amsterdam bleef aanvallen. De Spaanse keepster Salvador moest meerdere malen in actie komen. Toch was het ook Junior die met vlagen kansjes bleef verzamelen. In de laatste minuut van het derde kwart was het Freeke Moes die haar gemiste strafbal kon goedmaken. Hard flatste zij een afgevallen bal bij een strafcorner in de touwen.

In het laatste kwart leek Junior FC niet meer mee te kunnen. Conditioneel was Amsterdam beter. De ploeg kwam niet meer in de problemen. Maandag speelt Amsterdam de finale van de EHL tegen Den Bosch.

Bekijk hier het liveverslag van de wedstrijd Amsterdam tegen Junior FC

Reageer