Amsterdam wint bronzen medaille in troostfinale tijdens de EHL | Hoofdklasse Hockey Nederland

Amsterdam wint bronzen medaille in troostfinale tijdens de EHL

In de troostfinale van de EHL heeft Amsterdam revanche genomen door met 2-4 te winnen van Der Club an der Alster. De wedstrijd was lange tijd spannend, pas laat in het vierde kwart werd het verschil gemaakt. Helaas liep sterspeelster Eva de Goede naar alle waarschijnlijkheid een zware blessure op.

Gisteren had Amsterdam tot de 67ste minuut er niet aan gedacht om vandaag de troostfinale te moeten spelen van de EHl. Lange tijd leek het er namelijk op dat Den Bosch in de halve finale zou worden verslagen. Helaas voor Amsterdam kantelde de wedstrijd, maakte Den Bosch gelijk en tot overmaat van ramp verloor het de shoot-outs.

Vandaag moest het dus de rug rechten tegen Der Club an der Alster. De taaie Duitse opponent staat bekend door een degelijke verdediging en heeft met Altenburg en Gablac een aantal sterke aanvalsters.

Toch mocht Amsterdam al snel de voorsprong pakken. Op schitterende wijze liet Freeke Moes weer zien dat Alyson Annan haar niet helemaal mag vergeten op weg naar Tokyo 2021. Haar bal verdween in de kruising. Lange tijd mocht er niet worden genoten van de voorsprong. In de elfde minuut scoorde Alster uit de eerste corner van de wedstrijd. Doelpuntenmaakster was Granitzki.

Der Club an der Alster viert het doelpunt.
Der Club an der Alster viert het doelpunt. Foto: Roel Ubels

Eva de Goede

In de tweede helft moest Amsterdam een flinke klap verwerken. Middenveldster Eva de Goede kwam in een 1 op 1 situatie met de keepster verkeerd uit. Haar arm verdween onder de legguards. Meteen schreeuwde ze het uit van de pijn. Meteen verdween de Goede naar de catacomben. De rest van de wedstrijd deed zij niet meer mee. Of haar arm is gebroken is nog onbekend.

Eva de Goede valt geblesseerd uit in het tweede kwart van de wedstrijd
Eva de Goede valt geblesseerd uit in het tweede kwart van de wedstrijd. Foto: Roel Ubels

Felice Albers

Maar nog geen minuut na dit incident was het weer raak voor Amsterdam. Op schitterende wijze liet Felice Albers met haar backhand zien wat zij kan. Hard verdween de bal in het net.

Sosha Benninga in duel met een verdedigster van Club an der Alster.
Sosha Benninga in duel met een verdedigster van Club an der Alster. Foto: Roel Ubels

In het derde kwart bleef Club an der Alster komen en in de 43 minuut was het raak. In de tweede corner van de wedstrijd kon Hannah Gablac het laatste tikje geven. Beide teams hadden nog een kwart om iets te doen aan het gelijke spel.

In het vierde kwart probeerden beide teams de voorsprong te pakken, maar was het uiteindelijk Amsterdam die het meest gelukkig was. Freeke Moes mocht haar tweede van het evenement maken en zorgde daarmee voor een mooie 3-2 voorsprong. Nog geen minuut later was het wederom Felice Albers met een mooie actie over de achterlijn. Zij kon Fay van der Elst vinden, die knap voor haar man kon komen. Met een klein tikje werd de eindstand op 4-2 bepaald. Door de overwinning wint Amsterdam de Troostfinale in de EHL en pakt het daarmee een bronzen medaille.

Reageer