Baart: ‘Heel zuur dat je zo’n wedstrijd op shoot-outs verliest’

Ondanks het goede spel en het overwicht in de wedstrijd stonden de heren van Oranje Zwart na shoot-outs toch met lege handen. Harvestehuder pakte het goud. Geen dubbel feest dus voor de Eindhovenaren. Net als zijn teamgenoten baalde ook de sterk-spelende Sander Baart van de verloren finale.

Oranje Zwart OZ - Surbiton EHL MdW Baart
Credit: Maurice de Wert

“De teleurstelling is heel groot, we balen echt enorm,” legt de middenvelder uit. “Ik denk dat we vandaag het betere veldspel hadden. Zo hebben we in de tweede helft mega-veel ballen afgepakt maar er net te weinig mee gedaan. En hun keeper pakte de kansen die we creëerden een aantal keer knap. Ach, alsnog is het ontzettend zonde dat je zo’n wedstrijd op shoot-outs verliest, heel erg zuur.” De massaal toegestroomde OZ-fans zagen hun team dichtbij de titel komen. Tot twee maal toe kwamen de Eindhovenaren op voorsprong maar telkens kwam de Duitse formatie, zonder overigens veel gevaar te creëren,  toch weer op gelijke hoogte. “We liepen de corner van de 1-1 een paar keer heel goed uit maar de vierde keer was ‘ie helaas wel raak. De 2-2 kwam daarna eigenlijk uit het niets,” beaamt Baart.

Ondanks dat de droom om de dubbel te pakken vanmiddag uiteen spatte kijkt Baart tevreden terug op een mooi seizoen. “Prachtig was het. We hebben aan het begin van het seizoen gezegd dat we voor het landskampioenschap en de EHL wilden gaan. Dat je die eerste titel dan na negen, voor mij zeven, jaar pakt, is geweldig. Daarna moesten we heel snel schakelen omdat de EHL al voor de deur stond. Ik vind het ook knap dat we, vooral gister en vandaag, toch mega goed hockey hebben laten zien.”

Wordt de dubbel nu het doel voor volgend seizoen? “Ja, ach, we gaan het zeker proberen. Nu is het vooral jammer voor Mark (Jenniskens, speelde zijn laatste wedstrijd voor OZ, red.). Hij was denk ik al heel tevreden met de landstitel maar als hij deze nu had gepakt was het echt een droomafscheid voor hem geweest.” Met de landstitel op zak en het EHL-zilver om de nek mogen de Eindhovenaren nu even ontspannen. Gaan ze het succesvolle seizoen nog wel een beetje vieren? “Ja, natuurlijk. We zijn vandaag wederom gesteund door de vele fans die kwamen kijken. Daar gaan we zeker nog even een drankje mee drinken,” glimlacht de international voor wie het seizoen er nog lang niet op zit. Donderdag meldt hij zich weer bij zijn mede-Oranje-internationals om zich met hun voor te bereiden op het WK.

Comments (8)

 1. Wat keken ze zuur na de wedstrijd

 2. Ja lekker he!

 3. Geen beter vermaak dan leedvermaak?

 4. Ontzettend zuur om op shout outs te verliezen van Harvesterhude, want qua wedstrijdbeeld had OZ natuurlijk moeten winnen. Maar als je de kansen van Mink van der Weerden (2e paal), Backhand van Bob de Voogd, Backhand van Dabanch, en de acties van Sander Baart(forehand uit de stuit) niet maakt, verdien je niet te winnen. Jammer dat ze niet hadden doorgespeeld anders hadden ze denk ik toch gewonnen. Credits voor de keeper van Harvesterhude!

 5. @Karel: ja en als ze strafballen hadden genomen of Rock/Paper/Scissor hadden gespeeld had OZ ook gewonnen…

  MAAR… OZ heeft niet gewonnen!

 6. @gras & @@gras Als een aantal van deze gasten straks samen met jullie helden in oranje spelen, zilver pakken en balen dat ze geen goud hebben. Is het dan alleen sneu voor de spelers die bij jullie geliefde club’s spelen?

 7. @raar, nee zou voor alle jongens sneu zijn aan de andere kant deze jongens winnen nooit een grote prijs en dan bedoel ik niet de HWL maar een WK of OS.

 8. @gras & zijn/haar collegae zure zeurpieten op deze site

  Eigenlijk is er maar 1 ding zeker. Jullie zullen nooit welke medaille dan ook winnen met hockeyen.

  @redactie hoofdklassehockey.nl
  Alhoewel zeer tegen mijn principes zou het je site ten goede komen als je wat meer zou censureren in de commentaren hier. Laat ruimte voor misschien aparte of negatieve meningen, maar enkel als deze enigszins onderbouwd zijn (langer dan 3 zinnetjes dus) of iets toevoegen aan een lopende discussie. Alle andere flauwekul graag snel verwijderen.

Reageer

Contact Us