Bloemendaal wint de EHL Finale 2021 | Hoofdklasse Hockey Nederland
Bloemendaal wint de EHL 2021 finale.

Bloemendaal wint de EHL Finale 2021

In de EHL finale 2021 heeft Bloemendaal vrij gemakkelijk de titel gewonnen. In een af en toe grillige wedstrijd waren de Oranje-hemden heer en meester. De score liep verder op, nadat de Spaanse opponent steeds vaker met de arbitrage in de clinch lag.

Beide teams wilden er vandaag een mooie middag van maken. Dit was te merken, want meteen was het Bloemendaal die vol op de aanval ging. Binnen vijf minuten stond het al 2-0. Yannick van der Drift, met een droge slag en Thierry Brinkman zorgden al snel voor een ruime voorsprong.

Maar Terrassa liet niet meteen over zich heen lopen. In de tiende minuut kwam namelijk het antwoord. Pau Cunhill, die gedeeld topscorer in de EHL is geworden, sleepte de bal hard op de plank. Maurits Visser was kansloos.

Een schitterende redding van de Spaanse keeper Calzada in de EHL Finale.
Een schitterende redding van de Spaanse keeper Calzada in de EHL Finale. Foto: Roel Ubels

De wedstrijd golfde op en neer en in de 16de minuut was het wederom Bloemendaal die de score verder kon opvoeren. Een vreemde situatie voor de Spaanse keeper Calzada, want de corner die Tim Swaen pushte kwam hoog bij Thierry Brinkman. Met een mooie tennisslag bracht laatst genoemde de bal weer voor de goal, die door Florian Fuchs de goal in werd gewerkt.

Grillige wedstrijd

Het derde kwart werd een grillige. Vooral de Spaanse opponent was het vaak niet eens met de beslissingen van de scheidsrechters. Groene kaarten verdwenen en meerdere keren kwam de gele tevoorschijn. In de 42ste minuut stond Terrassa met negen man op het veld, en hier maakte Bloemendaal gebruik van. Thierry Brinkman kreeg de bal in de cirkel en met een reverse scoorde hij de 4-1.

Bloemendaal viert feest nadat Tim Swaen de 5-1 in de goal heeft gepusht.
Bloemendaal viert feest nadat Tim Swaen de 5-1 in de goal heeft gepusht. Foto: Roel Ubels

Ook na de 4-1 bleef Bloemendaal jagen op meer. En deze aanvalsdrift werd beloond. In het vierde kwart van de EHL finale 2021 kreeg Bloemendaal een strafbal. Tim Swaen pushte de bal gemakkelijk op de plank.

Het slotakkoord was voor Terrassa. Een strafcorner werd knap gestopt door Maurits Visser. De rebound werd wel een prooi voor de Spaanse opponent. De bal werd uiteindelijk door Dullemeijer in eigen goal gekopt. Bloemendaal wint de EHL finale 2021 met 5-2.

Zie hier ook de liveblog van de wedstrijd Bloemendaal tegen Atletic Terrassa.

Reageer