Bloemendaal wint halve finale in de EHL van Royal Leopold -
Bloemendaal wint in de shoot-outs van Royal Leopold in de EHL.

Bloemendaal wint halve finale in de EHL van Royal Leopold

In de eerste halve finale van de EHL 2021 hebben de heren van Bloemendaal en Royal Leopold HC er een spannende ontmoeting van gemaakt. Waar Leopold in het derde kwart op voorsprong kwam, maakte Bloemendaal de gelijkmaker in het laatste kwart. Uiteindelijk wonnen de Oranje-hemden met de shoot-outs.

In het eerste kwart waren beide teams elkaar aan het aftasten. Met de jongeling Casper van der Veen in de basis probeerde Bloemendaal eigenlijk al snel om de voorsprong te pakken. Dit lukte niet. Opvallend was dat sterspeler Tom Boon na het eerste kwart zijn jas aan deed. De speler van Leopold leek geblesseerd te zijn geraakt aan zijn hamstring.

In het derde kwart pakte Leopold de voorsprong. Degroote onderschept een bal die hij kon afgeven aan Gaspard Baumgarten. Hij pushte de bal hoog in de touwen. Meteen ging Bloemendaal op jacht naar de gelijkmaker. Brinkman en Swaen kregen kans bij een corner, maar vonden geen goal.

Bloemendaal wint na een spannende wedstrijd van Royal Leopold in de halve finale van de EHL.
Bloemendaal wint na een spannende wedstrijd van Royal Leopold in de halve finale van de EHL. Foto: Roel Ubels

In het vierde kwart was het wel raak. Tim Swaen pushte hard op de keeper en de rebound was een cadeautje voor Wouter Jolie. Hard en genadeloos verdween de bal in de touwen. Hierna bleven beide ploegen jagen op de overwinning. Deze viel er nog niet.

Shoot-outs

In de shoot-outs was er een heldenrol voor Maurits Visser. De eerste shoot-out pareerde hij mooi de inzet van Degroote. Daarna was het Jorrit Croon die eigenlijk nooit een fout maakt met een shoot-out. Hij zette Bloemendaal op voorsprong. Glenn Schuurman leek een strafbal mee te krijgen, maar de videoscheidsrechter wees deze af. Hierdoor bleef na vijf pogingen de stand op 4-4 staan. Na deze gelijkmaker was het Jorrit Croon die de 5-4 maakte. Poncelet mistte en ook de strafbal die nog werkt toegekend, werd gestopt door Visser. Bloemendaal wint de halve finale in de EHL van Royal Leopold.

Reageer