Den Bosch wint de finale van de EHL 2021 | Hoofdklasse Hockey Nederland
Den Bosch wint de finale van de EHL 2021.

Den Bosch wint de finale van de EHL 2021

Den Bosch heeft de finale van de EHL 2021 met ruime cijfers gewonnen. Club de Campo hield het een kwart vol, maar uiteindelijk was het Den Bosch die vrij gemakkelijk de finale van de EHL 2021 kon winnen. Met een moordend tempo werden de Spaanse dames af en toe overlopen.

In het eerste kwart was het meteen al duidelijk hoe de verhoudingen lagen. Den Bosch zette zoals we van hen zijn gewend de tegenstandster onder druk. Club de Campo de Madrid kon hier weinig tegenover zetten.

Welten opent de score

Toch duurde het lange tijd voordat de score werd geopend. De Spaanse tegenstandster hield namelijk tot lange tijd de eigen cirkel gesloten. Maar in het tweede kwart was het dan toch raak. Een klein foutje met uitverdedigen werd de Spaanse dames fataal. Lidewij Welten kon worden ingespeeld. Met haar backhand vond zij de lange hoek. 1-0 voor Den Bosch.

Laura Nunnink speelt een goede wedstrijd tot nu toe.
Laura Nunnink speelt een goede wedstrijd in haar eerste EHL finale. Foto: Roel Ubels

Matla maakt er drie

Hierna bleef Den Bosch het tempo opvoeren. De Spaanse dames kwamen er vrijwel niet meer uit en het duurde dan ook niet lang voordat de 2-0 in de goal lag. Frederique Matla versierde eigenhandig een corner, die zij zelf ook mocht verzilveren. Het werd haar tweede doelpunt van het toernooi.

Den Bosch had geen kind aan de Spaanse opponent.
Den Bosch had geen kind aan de Spaanse opponent. Foto: Roel Ubels

Heel even leek het erop dat Club de Campo iets aan het resultaat zou gaan doen. In het begin was er opeens een uitbraak zien. Een echte kans werd er niet gecreëerd. In de 40ste minuut was het weer raak voor Den Bosch. Matla leek een ogenschijnlijk makkelijk schot gepareerd worden door keepster Ruiz. De keepster was toch verrast en liet de bal in eigen doel vallen.

In het vierde kwart scoorde Maartje Krekelaar nog eenmaal, nadat Lidewij Welten heel goed het overzicht kon bewaren. Het slotakkoord was er voor Frederique Matla. Zij noteerde haar derde van de wedstrijd uit een strafcorner. Met dat doelpunt werd Matla topscoorster van het toernooi. Uiteindelijk wint Den Bosch gemakkelijk de finale van de EHL 2021.

Lees hier de liveblog van de wedstrijd Club de Campo de Madrid tegen Den Bosch.

Comments (1)

  1. Een wedstrijd wat heel erg aan de kant van Den Bosch lag. Ze maakte mooie doelpunten. Wel te gek dat HC Den Bosch de eerste editie EHL wint, en terecht ook! Ook tegen Amsterdam vond ik ze erg goed, Amsterdam overigens ook in beide wedstrijden. Mooi toernooi wat zeker qua veldspel en acties, niet onder deed aan het heren toernooi!

Reageer