Dragons captain Denayer hoopt op EHL winst voor goede vriend Thomas Briels - Hoofdklasse Hockey Nederland

Dragons captain Denayer hoopt op EHL winst voor goede vriend Thomas Briels

Het Belgisch Dragons speelde tot vandaag, met overwinningen op zowel Kampong als Rotterdam, een zeer sterk EHL toernooi. In de halve finale lukte het ze echter niet om ook de derde Nederlandse ploeg, Oranje Zwart, op de knieën te krijgen. De Eindhovenaren wonnen met 3-0 en dus speelt Dragons morgen de troostfinale tegen landgenoot Racing Bruxelles. 

Kampong Dragons EHL MdW Bouwens Denayer
Denayer in de achtste finale tegen Kampong-speler Erik Bouwens. Credit: Maurice de Wert

“Vandaag hadden we in Oranje Zwart een zeer sterke tegenstander, zij zijn niet voor niets landskampioen geworden,” blikt captain Felix Denayer terug. “Je ziet dat het een goed gebalanceerd team is, overal hebben ze kwaliteit. Het is heel moeilijk om tegen zo’n ploeg kansen te creëren en als je de kleine kansen die je krijgt niet maakt wordt het heel moeilijk.”

Waar het goed verdedigende Dragons tegen zowel Kampong als Rotterdam weinig weggaf kon Oranje Zwart de ban vandaag wel breken en scoorde het drie keer. Denayer denkt dat dit voornamelijk te maken had met de kwaliteiten van de Eindhovenaren. “Ik vind OZ beduidend sterker dan die andere ploegen, vooral door de rust die zij uitstralen. Kampong en Rotterdam zijn nog een beetje aan het opbouwen, toch nog iets jonger. OZ is enorm compleet en ik denk dat daar het verschil ligt. Bij die andere teams probeerden we de sterspelers een beetje uit de wedstrijd te houden maar bij OZ is dat heel moeilijk want er loopt overal kwaliteit.” Heeft Denayer ook niet toevallig geprobeerd oud-Dragons speler, mede-international en goede vriend Thomas Briels uit de wedstrijd te spelen? “Ik ben hem een aantal keren tegen gekomen maar het is een hele goede maat van mij dus ik gun het hem ook,” lacht de middenvelder vrolijk. “Hij nam zes jaar terug te beslissing om bij Dragons weg te gaan, voor mij natuurlijk enorm jammer maar het is heel gaaf om te zien hoe hij is gegroeid. Ik heb hier gekeken tijdens de play-offs en ik hoop echt voor hem dat hij morgen ook deze beker in ontvangst kan gaan nemen.”

Hoewel het toernooi nog niet gespeeld is, is Denayer trots op de prestaties van zijn team. “Ja, we zijn eigenlijk allemaal heel ‘fier’ op wat we tot nu toe hebben gedaan. Kampong en Rotterdam eruit gooien met deze jonge ploeg is toch wel iets fantastisch. Dat neemt natuurlijk niet weg dat als je zo dichtbij de finale bent, je ‘m het liefst wil spelen. Maar OZ heeft vandaag verdiend gewonnen en gaat de finale morgen denk ik ook winnen.”

Voor Dragons is brons nu het hoogst haalbare. Morgen om 11:30 Denayer en zijn teamgenoten de troostfinale tegen landgenoot Racing Bruxelles, een club die ze goed kennen uit de Belgisch competitie. “We moeten ons nu weer opladen voor die wedstrijd, dat is op dit moment het belangrijkste. Het is heel hectische geweest de afgelopen paar weken met veel wedstrijden maar op Europees niveau voor een bronzen plak spelen is ook heel mooi. We kennen Racing inderdaad goed dus ik verwacht een spannende wedstrijd.”

Reageer