EHL: Harvestehuder pakt finale plek na knappe comeback

Harevestehuder is de eerste EHL finalist van dit seizoen. Na een 0 -2 achterstand won de Duitse formatie in de halve finale met 3-2 van Racing Bruxelles. 

Hoewel de teams in de eerste helft van deze halve finale qua spel niet veel voor elkaar onder doen is Racing Bruxelles zeer effectief in de counter. Ze weet de Belgische formatie hieruit onder andere twee strafcorners te versieren die beide keren goed benut worden door Jonathan Beckers. Harvestehuder, met onder andere FIH speler van het jaar Tobias Hauke in de gelederen, weet wat het na rust te doen staat en vliegt de startblokken uit. Dit leidt vroeg in de tweede helft tot de eerste Duitse corner van de wedstrijd. In eerste instantie lijkt deze op een Belgische voet te komen maar na de videobeelden te hebben bekeken besluit de arbitrage toch de wedstrijd met een bully te vervolgen. In de periode die volgt mag Racing tot vier keer toe aanleggen op kopcirkel maar is het minder effectief dan in de eerste helft en weet het de voorsprong niet te vergroten. In de slotminuut van het derde kwart krijgt Harvestehuder dan ook weer een corner. Het volledige team verzamelt zich op kopcirkel en dat heeft effect. Nadat de eerste sleep nog op een Belgische voet belandt, komt de bal in de stick van Hauke die de belangrijke aansluitingstreffer voor zijn team binnen pusht en de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd brengt. In de wetenschap dat de strijd nog lang niet gestreden is leeft Harvestehuder op. Het laatste kwart is nog niet begonnen of de gelijkmaker ligt erin. Van rechts in de cirkel wordt de bal op de korte hoek van het Belgische goal afgevuurd. Hoewel dit normaliter een makkelijke prooi zou moeten zijn voor de ervaren Jeremy Gucasoff houdt hij zijn hoek dit keer niet volledig dicht waardoor de bal precies tussen de paal en zijn legguards verdwijnt. Waar Racing via Versluys in de slotminuten nog bijna de leiding neemt is het Körper die Harvestehuder vier minuten voor tijd op 3-2 zet en daarmee zijn ploeg van een finaleplek verzekerd.

Maandag om 14:30 uur speelt Harvestehuder in de finale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Dragons en OZ. Racing Bruxelles, dat in eerdere EHL edities nooit verder kwam dan de poulefase, speelt dan de troostfinale.

Reageer

Contact Us