EHL: Rotterdam eenvoudig door naar kwartfinale

De heren van Rotterdam hebben zich vanmiddag moeiteloos geplaatst voor de kwartfinale van de EHL. Het team van coach Reinoud Wolff won zonder zich al teveel in te spannen met 6-1 van het Poolse Grunwald Poznan.

Rotterdam - Grunwald Poznan EHL MdW Hertzberger
Jeroen Hertzberger scoorde drie keer tegen de Poolse ploeg. Credit: Maurice de Wert

 

De derde wedstrijd van de openingsdag in Eindhoven was eigenlijk al na het eerste kwart gespeeld. Rotterdam begint voortvarend en neemt al na vier minuten de leiding wanneer Jeroen Hertzberger met zijn backhand de bal hard achter keeper  Mariusz Chyla schiet. Enkele minuten later is het weer raak voor de captain. Met een beetje hulp van de eerste uitloper van de Polen sleept hij de eerste strafcorner van de wedstrijd binnen. Als Seve van Ass nog voor het tweede kwart de 3-0 hard in het dak flatst lijken de Rotterdammers uit op een monsterzege. Deze blijft echter uit. In het tweede en derde kwart houdt de ploeg uit de Havenstad de controle maar tot scoren komt het niet. Grunwald Poznan echter wel. Karol Majchrzak speelt zichzelf na een goede individuele actie vrij op kopcirkel om vervolgens met zijn backhand keihard de 3-1 binnen te schieten. In het laatste kwart lukt het de Rotterdammers wel erop en erover te gaan. Jeffrey Thys, Bas Campbell en wederom Hertzberger schieten hun team naar een uiteindelijke 6-1 overwinning.

Vrijdag speelt Rotterdam in de kwartfinale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Kampong en Dragons die vanavond gespeeld wordt.

 

Reageer