Spits: Klaas Veering: "Mooi einde ondanks verlies" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Spits: Klaas Veering: "Mooi einde ondanks verlies"


Klaas Veering heeft zijn afscheid geen extra glans kunnen geven. De doelman van Amsterdam verloor tijdens de finale van de EHL zijn allerlaatste tophockeywedstrijd met shoot-outs van het Duitse UHC Hamburg.
Ibiza
Na de 2-2 eindstand en twee verlengingen moesten shoot-outs de beslissing brengen tijdens de finale van de Euro Hockey League. Voor Amsterdam slaagde alleen Jan Willem Buissant er in om een shoot-out te benutten terwijl Billy Bakker, Floris Evers, Robert Tigges en Valentin Verga faalden. De Duitsers benutten twee van de vijf pogingen waardoor de zege een feit was.
UHC ontving na de winst een cheque van 20.000 euro terwijl Amsterdam het met de helft moest doen. De Amsterdammers kunnen het bedrag dezer dagen waarschijnlijk goed gebruiken. Ondanks de nederlaag in de finale van de EHL zit de landskampioen inmiddels op het Spaanse eiland Ibiza om aldaar het seizoen feestelijk af te sluiten.
Hoofdrol
UHC had zijn zege vooral te danken aan Nicolas Jacobi. De tweede doelman van het Duitse team verrichtte gedurende de wedstrijd de ene redding na de andere en eiste tijdens de shoot-outs eveneens een hoofdrol voor zich op. Jacobi werd na afloop dan ook terecht gekozen als meest waardevolle speler van de EHL en ontving een cheque van 5.000 euro.
Voor de dertigjarige Klaas Veering was er geen heldenrol weggelegd. Desalniettemin zat de doelman van Amsterdam er na afloop niet volledig doorheen. Nog geen vijf minuten na de nederlaag en zijn allerlaatste optreden op topniveau was Veering al de nuchterheid zelf. „Het had nog mooier kunnen zijn. Maar met de landstitel en zilver tijdens de EHL was het voor mij een mooi einde”, analyseerde de keeper van Amsterdam.
Zijn nuchterheid was zijn handelsmerk. „Hoe spannender het werd, hoe beter Veering ging keepen”, zei coach Taco van den Honert over zijn met tophockey stoppende doelman. „Als ik bondscoach was geweest, had ik hem nog een tripje naar Londen aangeboden.”
Zoontje
Veering heeft sinds een half jaar een zoontje en wil zich daarnaast meer richten op zijn maatschappelijke loopbaan. Van den Honert heeft geprobeerd om zijn dertigjarige doelman om te praten zodat hij er nog een jaartje aan vast zou knopen. „Hij mocht van mij zelfs wat minder gaan trainen en ik denk dat alle spelers daar wel begrip voor zouden hebben. Maar dat wilde hij niet, hij zou zich er ongemakkelijk bij voelen. Dat siert hem ook.”
Naast Veering houden ook ex-international Geert-Jan Derikx en routinier Kristiaan Timman het voor gezien bij Amsterdam. Toch ziet de toekomst voor de landskampioen er rooskleurig uit. Dit komt onder meer omdat de Spaanse internationals Santi Freixa en het 22-jarige talent Roc Oliva komend seizoen in het Wagener Stadion zullen hockeyen. Laatstgenoemde geldt als een aanvallende middenvelder en beschikt over een prima strafcorner.
Opvallend
De komst van de twee Spanjaarden is opvallend, omdat de club eerder heeft aangegeven dat ze met zo min mogelijk buitenlanders willen presteren. „Freixa speelde al eerder bij ons en zie ik eigenlijk niet als buitenlander”, legt Van den Honert uit. „En Oliva wilde echt heel erg graag. We hebben verschillende Nederlandse topspelers veel hogere aanbiedingen gedaan dan Oliva, maar die wilden niet komen. Als iemand zo graag wil, dan denk ik dat het alleen maar goed is.”
Ondertussen moet Amsterdam nog een opvolger voor Veering zien te vinden. En volgens speler Teun Rohof zal dat nog een hele klus gaan worden. „Klaas pakte niet alleen alle ballen, maar was ook nog eens een echte teamspeler”, zegt de middenvelder over zijn doelman. „We zullen hem heel erg gaan missen.”
Bron: spitsnieuws/Jan Balk

Comments (3)

  1. Ik hoop dat ze investeren in een goeie nederlandse keeper die niet te jong is en niet te oud is!

  2. Erg goed gekeept deze wedstrijd, jammer dat Klaas gestopt is. Ben benieuwd wie ze aantrekken. Zou zelf mijn geld zetten Op Sam van der Ven.

  3. @noppie , en niet te blond of te donker is

Reageer