Thys verwacht ‘snoeiharde wedstrijd’ tegen oude ploeg

De teleurstelling van de verloren halve play-off finale tegen Oranje Zwart moest bij de heren van Rotterdam snel verwerkt worden gezet om de neuzen weer volledig dezelfde kant op te krijgen voor de EHL die vandaag begon. De eerste horde heeft de ploeg van aanvaller Jeffrey Thys inmiddels genomen. Met gemak werd er vanmiddag met 6-1 gewonnen van het Poolse Grunwald Poznan en dus mogen de Rotterdammers zich op gaan maken voor de kwartfinale tegen Kampong of HC Dragons, de oude club van Thys.

Rotterdam - Grunwald Poznan EHL MdW van Ass Thys

Vandaag stond Rotterdam in de achtste finale al na vijftien minuten spelen met 3-0 voor. Een monsterscore leek in de maak maar het lukte de ploeg van Thys niet om in het tweede en derde kwart de voorsprong te vergroten.  “In dat eerste kwart viel het kwartje elke keer net wel en daarna gewoon even niet,” legt de aanvaller uit. “Als je 0-0 staat dan denk ik dat je wel anders speelt. Nu stond het zo snel 3-0 en waren ze, als ik eerlijk ben, iets zwakker dan we verwacht hadden. Het is niet goed, maar dan gaat het gas er wat af. In de tweede helft probeerden we het weer op te pakken maar we moesten daarin ook gewoon geduldig zijn. Je ziet, in de zestigste minuut kun je ook nog een goal maken. Ik ben wel blij zij de 3-1 maakten en dat we daardoor even wakker werden want toen was het ook klaar.” Rotterdam won de wedstrijd door drie late goals met 6-1 en plaatst zich dus voor de kwartfinale. Daarin speelt het tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Kampong en HC Dragons, de oude club van de Belg.

Hoopt hij op een kwartfinale tegen zijn oude maten? “Ik heb de vraag al een paar keer gehad,” lacht Thys terwijl hij af en aan oude ploeggenoten gedag zegt. “Ik sta er vrij neutraal tegenover. Het is een topclub, de club van mijn hart. Ik weet niet of ik er graag tegen wil spelen maar denk wel dat de kans groot is dat we hen zullen treffen. Ze zitten in een goede flow en in mijn ogen is Dragons een echte EHL ploeg.” Voor Thys, die jaren voor de club uit Brasschaat speelde, zal het de eerste keer zijn dat hij niet met maar tegen zijn oude teamgenoten speelt. Hij verwacht een ‘snoeiharde’ strijd. “Ik denk niet dat het een leuke wedstrijd voor mij of sommige andere jongens gaat worden want we kennen elkaar door en door, hebben meer dan 10 jaar met elkaar getraind. Ik denk dat we allebei extra gemotiveerd zullen zijn, zij zullen mij volledig uit de wedstrijd proberen te houden en andersom. Ach, uiteindelijk draait het om Rotterdam en niet om mij. Behalve dat we tegen Dragons spelen moeten we ook gewoon knallen, volle bak. Eerste minuutjes zijn leuk maar daarna gaat het snoeihard op elkaar en is het als ieder andere tegenstander. Maar ik kijk er wel naar uit.”

Wie ze ook treffen in de kwartfinale, de Rotterdammers zijn uit op een succesvolle EHL om de nare nasmaak van de verloren halve play-off finale weg te spoelen. Thys is dan ook blij te zien dat hij zijn team vandaag weer als vanouds zag spelen. “Wat we hier hebben gepresteerd, dat is Rotterdam zoals we het kennen en dat hebben we een paar weken gemist. Dat heeft ons zuur opgebroken in play-offs. De ontgoocheling was daarna dan ook erg groot.” Doordat Kampong al verzekerd was van het derde play-off ticket zullen de Rotterdammers volgend jaar geen EHL spelen. ” Heel jammer,” vindt Thys. “In mijn ogen zijn dat de mooiste teamweekenden die er zijn. Het is aan ons om volgend jaar de ploeg te versterken ten opzichte van dit jaar, dat is in mijn ogen echt nodig. Vervolgens moeten we dan weer EHL deelname afdwingen.” Voordat het zover is gaat Rotterdam er alles aan doen deze EHL tot een mooi einde te brengen. “Het zou wel eens een mooie afsluiting van het seizoen kunnen worden,” zegt de Belg lachend. “We moeten gewoon vrij hockeyen, onszelf niet teveel druk opleggen. Nu eerst maar eens met z’n allen kijken wie onze tegenstander gaat worden.”

*Inmiddels is zeker dat Rotterdam KHC Dragons treft in de kwartfinales. Deze staat vrijdag om 16:30 uur op het programma

Reageer