Tim Swaen: “Het is lange tijd geleden dat we een do-or-die wedstrijd met Bloemendaal hebben gespeeld”

Tim Swaen: “Het is lange tijd geleden dat we een do-or-die wedstrijd met Bloemendaal hebben gespeeld”

Het werd een wedstrijd waarbij Maurits Visser man-of-the-match werd en waarbij Jorrit Croon de beslissende shoot-out mocht maken. De spannende EHL-wedstrijd Bloemendaal tegen Royal Leopold HC werd een prooi voor eerstgenoemde. Volgens verdediger Tim Swaen was het geen goede wedstrijd van Bloemendaal, maar was het moeilijk om het eigen spel te maken.  

Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op. Uiteindelijk was het de Belgisch opponent Royal Leopold HC die de openingstreffer mocht noteren. Bij dit doelpunt leek de defensie van Bloemendaal niet helemaal optimaal te staan. Bloemendaal-verdediger Tim Swaen: “Zij speelden in een soort zoneverdediging waar wij moeite mee hadden. Ik weet niet precies waarom dit zo moeilijk was. We hadden ons er goed op voorbereid, toch lukte het niet om de schroom van ons af te spelen. Het was een goede wedstrijd. De gehele wedstrijd hielden we vertrouwen dat het goed zou komen”.

Meerdere corners

Het vertrouwen bij de spelers op een goede afloop was er dan wel, de supporters uit Bloemendaal hebben lange tijd moeten nagelbijten. Het duurde namelijk tot het vierde kwart voordat Bloemendaal langszij kon komen. Tim Swaen mocht een strafcorner nemen, die uiteindelijk via een rebound via Wouter Jolie de goal in ging. Swaen: “We kregen vier corners, waarbij er twee werden uitgelopen door de verdedigers. De derde ging erin. Het was een belangrijke treffer, die er uiteindelijk voor zorgde dat we de shoot-outs haalden. De laatste poging werd helaas nog gestopt door de keeper”.

Shoot-outs

In deze shoot-outs was Bloemendaal de sterkere van de twee. Nadat beide teams vijf keer een poging hadden gewaagd en vier keer hadden gescoord, zou de volgende poging van een van beide teams beslissend gaan worden. Jorrit Croon, mocht als eerste en liet de keeper kansloos. Hierna was het de beurt aan Leopold. Sluitpost Maurits Visser redde knap, maar volgens de scheidsrechter onterecht. Een strafbal als gevolg. Uiteindelijk was Visser nog scherp genoeg en stopte hij ook deze strafbal. Bloemendaal won en ging naar de finale. 

Finale tegen Atletic Terrassa

Maandag wacht hier opponent Atletic Terrassa, een tegenstander die voor Tim Swaen lastig is in te schatten: “We zullen beelden gaan kijken, want om eerlijk te zijn weet ik nog weinig van ze. Ik zou ook niet weten hoe sterk zij eigenlijk zijn. Het is lange tijd geleden dat we do-or-die wedstrijden hebben gespeeld, de laatste keer was in 2019. Ik kijk er dan ook naar uit om maandag tegen hen om te titel te gaan spelen”.

* Alle andere LIVE wedstrijden van de EHL zullen dit weekend hier te vinden zijn. De EHL wedstrijd Bloemendaal tegen Atletic Terrassa kan via deze site worden gevolgd.

Atletic Terrassa wint in de andere halve finale in de EHL en is de opponent van Bloemendaal.
Atletic Terrassa wint in de andere halve finale in de EHL en is de opponent van Bloemendaal. Foto: Roel Ubels

Reageer