Pia Maertens: "Ze hebben ons pas verslagen als we in de bus terug naar ons hotel zitten"
Pia Maertens kijkt uit naar ontmoeting met Oranje

Pia Maertens: “Ze hebben ons pas verslagen als we in de bus terug naar ons hotel zitten”

De Duitse hockeydames nemen het vanmiddag in de finale van het EK Hockey op tegen Nederland. De ontmoeting gaat om 12.30 uur van start. Wij spraken vooraf met Pia Maertens, een jonge spits die gemakkelijk de goal van de tegenstandster kan vinden.

Vol enthousiasme komt Pia Maertens na de wedstrijd tegen Spanje richting de Mixed zone waar de interviews worden gegeven. De spits van Duitsland maakte de 4-1 en was mede verantwoordelijk dat Spanje niet in de finale van het EK stond: “Het was een taaie wedstrijd waarin we niet altijd de controle hadden. Net zoals tegen België hadden we meer moeite om ons aanvallende spel te spelen. Uiteindelijk zal het vanmiddag tegen Oranje nog wat beter moeten, zij zijn de favoriet voor de titel”.

In de FIH Pro League van 2019 was de laatste keer dat Pia Maertens het doel van Oranje kon vinden. De gevaarlijke spits, die nog maar 22 jaar is, is iemand om morgen in de gaten te houden. De degelijk spelende Duitse dames zijn de underdog, maar zullen loeren om Maertens in stelling te brengen

Voorspelling

In de poule speelde Duitsland één keer gelijk tegen België. Van Engeland en Italië werd er gewonnen. Uiteindelijk werden de Duitse dames eerste in de poule. In de halve finale werd er afgerekend met Spanje. Een wedstrijd die lange tijd gelijk op ging, werd een prooi voor de Duitse opponent.

De Nederlandse defensie zal extra moeten oppassen voor de aanvallende kwaliteiten van Pia Maertens. EHF/World Sport pics

Niets is onmogelijk

“We zullen heel gedisciplineerd vanmiddag moeten spelen tegen Oranje. Het wordt niet gemakkelijk, maar ik denk zeker niet dat het onmogelijk is. We hebben een heel jong team, dat is een voor en een nadeel. Het Nederlandse team kent de meeste spelers van ons nog niet, daar kunnen we profijt van hebben. We hebben een heel goed verdedigend plan vanmiddag. Het zal voor Nederland moeilijk worden om daar doorheen te komen”.

Teun de Nooijer

Heel even begint Maertens te lachen wanneer wij vragen naar de Nederlandse trainer Teun de Nooijer. De hockeylegende is assistent-trainer in Duitsland en helpt de dames misschien morgen wel om het Nederlandse team te verslaan. “Teun heeft een goed plan hoe wij de Nederlandse dames moeten bestrijden. Hij kent de manier van spelen in Nederland. Het is heel fijn voor ons dat hij er is, we gaan hier zeker gebruik van maken. Uiteindelijk zullen we moeten strijden in het veld. Maar de Nederlandse dames hebben ons pas verslagen als we in de bus terug zitten naar het hotel”.

Coverfoto: EHF/World Sport pics

Reageer