Pirmin Blaak is EK Topspeler van het toernooi | Hoofdklasse Hockey Nederland
Topspeler van het EK Hockey 2021 is Pirmin Blaak

Pirmin Blaak is EK Topspeler van het toernooi

Elke wedstrijd van het Nederlands elftal tijdens het EK hockey kon jij stemmen wie de beste topspeler was. Tijdens en vlak na de wedstrijd kon je hier op onze site jouw stem uitbrengen. En dat hebben jullie massaal gedaan! 

Naast de ‘publieke stemmen’ heeft er ook een panel van drie (mannen & vrouwen) Hoofdklassehockey spelers elke wedstrijd nauw gevolgd. Het mannelijke panel beoordeelde de vijf mannenwedstrijden: Jasper Brinkman (Bloemendaal), Joep Troost (Almere) & Dennis Warmerdam (Pinoké). De oranje dames werden door het vrouwelijke panel:  Daphne Voormolen (Victoria)Pam Imhof (Kampong) en Trijntje Beljaars (Oranje-Rood) beoordeeld. Elk jurylid zal 1 punt geven aan zijn of haar topspeler van het toernooi, inclusief een korte motivatie. Samen met de punten van het publiek kroont een oranjeleeuw/ leeuwin zich tot topspeler van het toernooi. 

De Oranjeheren
Jullie, ‘het publiek’ gaven per wedstrijd de meeste stemmen aan:

Poule-wedstrijd 1: (Nederland vs. Frankrijk) Glenn Schuurman 
Poule-wedstrijd 2: (Nederland vs. Duitsland) Pirmin Blaak 
Poule-wedstrijd 3: (Nederland vs. Wales) Robert Kemperman
Halve finale (Nederland vs. België) Seve van Ass
Finale (Nederland vs. Duitsland) Pirmin Blaak 

Panel lid #1 [Jasper Brinkman]
“Mijn stem voor speler van het toernooi gaat naar Lars Balk. Voor sommige misschien een verrassende keuze. Maar ik als verdediger kan erg van zijn spel genieten. Hij zit overal zo dicht op en pakt veel ballen af. Ik denk dat hij maar weinig verdedigende duels heeft verloren. Een echte plaaggeest voor de tegenstander. Een speler die onderschat wordt, maar wel wedstrijden voor je kan winnen. Mede hierdoor vind ik hem de speler van het toernooi”.

Panel lid #2 [Joep Troost] 
Mijn stem gaat zonder twijfel naar Robert Kemperman, weergaloze acties op het middenveld, mensen op de banken. 3 man passeren en dan nog een backhand pass die aankomt dat zegt wel genoeg.”


Panel lid #3 [Dennis Warmerdam]
“Man van het toernooi: Pirmin Blaak. Pirmin heeft tijdens de wedstrijden cruciale reddingen verricht, waardoor Oranje altijd in de wedstrijd bleef. Daarnaast heeft hij tijdens de shoot-outs laten zien dat hij op de beslissende momenten opstaat en heeft daardoor Oranje naar de overwinnen gesleept. Ondanks dat ik gefocust ben op het aanvallende spel kan ik in mijn keuze niet om Pirmin heen.

EINDSTAND. Pirmin Blaak is ‘topspeler van het toernooi’ geworden!

Reageer