ABN-AMRO / Eiffel Hockey Academie start met battles voor ParaHockeyers - Hoofdklasse Hockey Nederland

ABN-AMRO / Eiffel Hockey Academie start met battles voor ParaHockeyers

Een nieuwe hype is geboren in Nederland met de komst van de hockey battles. Hockeyers laten via social media aan elkaar zien welke skills zij kunnen uitvoeren. De Hockey Academie heeft  hier slim op ingespeeld door hockeyers uit te dagen met de Skill It Battles. In deze battles kunnen hockeyers elkaar op een interactieve manier uitdagen. Vanaf volgende week lanceert de organisatie een nieuwe reeks challenges, dit keer specifiek gericht op het ParaHockey. 

Hoe vaak kan je in dertig seconden met je stick om de bal draaien terwijl je aan het hooghouden bent? Of probeer een bal hoog te houden, via de grond hem te laten opstuiten, met je voet achterlangs de bal weer omhoog te halen, waarna je weer verder gaat met hooghouden. Het zijn uitdagingen waar menig hockeyer zich op dit moment op stuk bijt. De trucjes worden voorgedaan door hockeyers zoals Eva de Goede en Jorrit Croon, waarna uiteindelijk de beste hockeyer als winnaar wordt gekozen en met een mooie Osaka Sticktas naar huis kan. Voor het bijhouden van de basisvaardigheden zijn er filmpjes opgenomen voor de YoungStars en zijn deze oefeningen beschikbaar in diverse talen. Het is een initiatief van de Hockey Academie, die slim heeft ingespeeld op de huidige ‘blijf thuis’ omstandigheden. ‘Toen het COVID-19 virus uitbrak zijn wij als organisatie meteen gaan nadenken hoe we zouden kunnen inspelen op deze ontwikkelingen. Omdat kinderen thuis moeten blijven, missen ze het hockey. Door dit initiatief op te zetten, proberen wij zoveel mogelijk kinderen  enthousiast te maken om te blijven hockeyen’, aldus Mirjam Storm die het initiatief namens de Hockey Academie uitlegt.

Samenwerking Hockey Academie ABN-Amro en Eiffel

De Hockey Academie is een initiatief dat 11 jaar geleden is gestart door ABN-AMRO en EIFFEL. Beide partijen dragen de hockeysport een warm hart toe. Daarnaast vinden beide organisaties het belangrijk  om maatschappelijk betrokken te zijn. De Hockey Academie richt zich normaliter op hockeyers die graag zichzelf verder willen ontwikkelen, Deze geselecteerde spelers kunnen op de academie gratis extra training krijgen door professionele trainers. Voor ABN-AMRO en EIFFEL is de Hockey Academie een uitstekende organisatie om het ‘push naar talent principe’ te stimuleren.

ParaHockey Battles

De Hockey Academie heeft het initiatief waarbij spelers thuis elkaar kunnen uitdagen met verschillende battles succesvol van de grond gekregen. Op social media barst het van de hockeyfilmpjes die thuis zijn opgenomen. Toch is het niet zo vanzelfsprekend dat deze challenges 1 op 1 kunnen worden overgenomen door de ParaHockeyers in Nederland. Marlène Doderlein de Win is vrijwilliger voor het ParaHockey in Nederland en zegt hier het volgende over: ‘De bestaande battles zijn voor onze ParaHockeyers in Nederland niet altijd even haalbaar. Je moet je voorstellen dat als een ParaHockeyer bijvoorbeeld maar een arm heeft, hij niet dezelfde trucjes kan uitvoeren als een reguliere hockeyspeler. Samen met de hockeyacademie zijn we het model afgelopen weken verder gaan ontwikkelen’.

Rutger en Charlotte hebben samen de filmpjes opgenomen voor de ParaHockey battles. Foto: Roel Ubels
Rutger en Charlotte hebben samen de filmpjes opgenomen voor de ParaHockey battles. Foto: Roel Ubels

ParaHockey battles in verschillende talen

De nieuwe filmpjes die komende week op de website zijn te vinden, worden uitgevoerd door Rutger Cambier van Nooten. Zijn zus, Charlotte, heeft de skills opgenomen. Rutger is ParaHockeyer en laat via de nieuwe filmpjes zien hoe de battles uitgevoerd moeten worden. Het doel van deze battles is dat ParaHockeyers op een eenvoudigere manier uit worden gedaagd om bepaalde hockeyoefeningen thuis uit te voeren. Daarnaast zijn de oefeningen te downloaden in verschillende talen zoals Hindi, Frans, Portugees, Duits, Italiaans en Engels zodat de oefeningen door ParaHockeyers over de gehele wereld gedaan kunnen worden. Storm legt uit: ‘Niet alle bestaande oefeningen konden door ParaHockeyers gedaan worden. Zo waren er zeven oefeningen die door deze doelgroep niet uitgevoerd konden worden. Je moet je voorstellen dat we oefeningen hadden met bijvoorbeeld een trampoline en een koprol. Voor hen werd het soms te moeilijk om de skill uit te voeren. De battles moeten naar ons inzien voor iedereen toegankelijk worden gemaakt. Door de oefeningen meer specifiek te maken, hopen we dat ParaHockeyers over hele wereld actief zullen blijven oefenen’.

Vanaf 11 mei 2020 kunnen alle Parahockeyers in Nederland via www.hockeyacademie.nl de Skill It Battles downloaden.

 

Door: Hans Hofstra

 

 

 

 

Reageer