AD: “HGC’er Benschop: Ik zakte ineens door mijn hoeven” - Hoofdklasse Hockey Nederland

AD: “HGC’er Benschop: Ik zakte ineens door mijn hoeven”

floris benschop
Floris Benschop was één van de grote pechvogels van het afgelopen sportweekend. Een kleine week voor de start van de hoofdklasse scheurde de HGC’er zijn linkerhamstring in een wedstrijd tegen Voordaan tijdens de ABN AMRO Cup. Een revalidatie van een week of zes ligt er voor hem in het verschiet.
“Het gebeurde begin tweede helft. Ik sprintte naar de bal en had toen het idee dat een tegenstander mij vol met zijn stick raakte op mijn linkerbeen. Maar toen ik achteraf omkeek, was er helemaal niemand in de buurt,” haalt de voormalig jeugdinternational het noodlottige moment voor de geest. “Ik zakte ineens door min hoeven.”
Vervolgens werd Benschop van het veld gedragen. “Dit was een rare gewaarwording, want ik ben nog nooit echt geblesseerd geweest.” De fysiotherapeut van HGC constateerde dat de hamstring van de speler gescheurd was. Voor het herstel staat vijf à zes weken. Benschop zal daardoor de eerste competitiewedstrijden van HGC in de hoofdklasse sowieso aan zich voorbij moeten laten gaan en daar baalt hij flink van. “Absoluut. Ik heb deze zomer keihard getraind en na twee minder succesvolle seizoenen, op de uitschieter in de EHL na, had ik er heel veel zin in om weer te presteren met HGC. Mede ook door de prestaties van de Nederlandse teams op de Spelen. Zij hebben ons wel geïnspireerd.
Komende vrijdag krijgt Benschop in het Medisch Centrum Haaglanden te horen hoe groot de scheur in zijn hamstring precies is. “Die afspraak stond al gepland, want een kleine maand geleden merkte ik dat ik in mijn linkerbovenlichaam krachtverlies had. Dat kan wijzen op een hernia, dus ik laat een MRI-scan maken. Ik hoop dat ze ook even tijd hebben om naar mijn been te kijken.”
Bron: AD/Mike Boeschoten
Foto: Marcel van der Looij

Reageer