AD: "Van Ass: Nieuwe connectie met Teun en Taeke maken" | Hoofdklasse Hockey Nederland

AD: "Van Ass: Nieuwe connectie met Teun en Taeke maken"


Het hoofdveld van de Riverbank Arena in het Olympic Hockey Centre van Londen was voor de Nederlandse hockeyers deze week tijdens een korte oefenstage nog niet toegankelijk.
‘Maar het ziet er al wel heel indrukwekkend uit’, gaf bondscoach Paul van Ass woensdag te kennen. ‘Er worden nu nog tribunes omheen gebouwd. Uiteindelijk komen er 16.000 zitplaatsen in. De tribunes zijn mooi naar boven gebouwd. Ook al zit je hoog, je kijkt daardoor toch dicht op het veld. Dat vind ik persoonlijk wel mooi, ja.”
Volgens Van Ass is de kwaliteit van het hoofdveld precies hetzelfde als van het nabij gelegen trainingsveld waar Oranje deze week op oefende. ‘Eind juni gaan we opnieuw 3 dagen naar Londen en spelen we twee interlands tegen Engeland, hopelijk dan wel in het stadion. Dat is weer een mooie test.’
De Nederlandse selectie telt nu nog 26 man. Begin juni zal Van Ass met een aanzienlijk kleinere ploeg naar Londen reizen. Of de veelbesproken routiniers Teun de Nooijer en Taeke Taekema, eerst afgedankt en vorige maand weer in genade aangenomen, opnieuw van de partij zijn, is nog niet duidelijk.
‘Eigenlijk is er binnen de selectie niet zoveel veranderd door alle ontwikkelingen’, zei Van Ass. ‘De sfeer is goed en we zijn heel professioneel met elkaar bezig. Iedereen vecht voor zijn plek. Ik merk weinig verschil, al ben ik zelf natuurlijk wel bezig om met Teun en Taeke een nieuwe verbinding te maken.’
Bron: AD.nl

Comments (9)

 1. Bronzen plak

  1)
  ‘Eigenlijk is er binnen de selectie niet zoveel veranderd door alle ontwikkelingen’.
  Kunnen we dan niet stellen dat de beoogde verandering, die Van Ass teweeg wilde brengen met de verbanning van T&T, volkomen mislukt is?
  2)
  ‘Ik merk weinig verschil, al ben ik zelf natuurlijk wel bezig om met Teun en Taeke een nieuwe verbinding te maken.’
  Tsja, nieuwe verbinding maken… Mijns inziens wordt hier bedoelt dat het vertrouwen onderling behoorlijk geschaad is, en de komende tijd weer gezond moet worden. Niet bepaald een gunstige uitgangspositie zo kort voor de Spelen.
  Ben benieuwd wat de forum lezers die nog wel pro Van Ass zijn – als die er uberhaupt nog zijn – kunnen verzinnen om dit weer recht te praten.

 2. Kan iemand deze man een spreekverbod met de prs opleggen? Er komt zoveel vage onzin uit dat je er simpel van wordt. Of hij nou wel of niet goed is als bondscoach (laat ik me nu niet over uit) is deze man een verschrikking voor het hockey als nationaal uithangbord en zou zelf in moeten zien dat hij niet zoveel met de pers moet praten. Vergelijk het eens met Max Caldas, die soms ook controversiele beslissingen neemt, maar niet wekelijks staat te oreren welke bomen om moeten, wat verbinding nodig is en welk boek hij nu weer gaat toepassen.

 3. Bij het lezen van bovenstaand bericht herinnerde ik mij de Amerikaanse sportfilm waarin de coach met zijn team het indrukwekkende stadion van een belangrijk toernooi bezocht. Dit bezoek had ten doel om het indrukwekkende te minimaliseren en de focus te leggen op de teamprestatie. De laatste alinea maakt overduidelijk dat groepsdynamische processen in de komende honderd dagen tot de OS nog heel veel aandacht vragen. Van iedereen vechtend voor zijn plekje naar een team vechtend voor een mooie Olympische klassering. Trouwe supporters van het Nederlandse hockey willen samen met hun topsporters trots zijn op geleverde prestaties.

 4. Logisch, heb je iets gedronken? De Amerikannse sportfilm (Welke?), de coach (Wie?) het indrukwekkende stadium (Welk?) van een belangrijk tournooi (Welk? Waarin?). De rest van je verhaal is ook al net zo vaag als een mistige dinsdagochtend in de Everglades.

 5. Michiel, een kop hete thee meer niet. Leuk dat je zo onder de indruk bent van mijn intro, ken je sportfilmklassiekers zou ik zeggen. De vergelijking met een mistige disdagochtend in de Everglades spreekt mij wel aan en sluit goed aan bij mijn constatering dat er nog een lange en moeilijke weg voor deze team/coach-combinatie te gaan is. Van een ieder voor zich mentaliteit naar een high performance heren hockeyteam (zie voorlaatse regel eerder bericht). Hoe denk jij over de noodzakeijke progressie en teamspirit in de komende honderd dagen voor de OS? De (oefen)interlands tegen Engeland in juni zijn weer een mooie graadmeter.

 6. @Logisch
  Die lange en moeilijke weg geldt denk ik in eerste instantie slechts totaan de OS.
  Uit Wakkie’s woorden wordt voldoende duidelijk dat het krediet van de bondscoach is gedaald tot een niveau dat als niet tenminste een vierde plaats wordt behaald Van Ass voer is voor de alligators van de Everglades.

 7. Iman Trafo

  Was de oorspronkelijke doelstelling van de KNHB niet goud???

 8. De Bond als toezichthouder van coachend management bij de heren? Ik pleit voor snelle actie, nog ruim voor de start van de Spelen, om onze hockeyheren in de meest gunstige uitgangspositie voor de OS te brengen. Het algemene beeld is dat deze team/coach-combinatie verre van professioneel is. Als de druk te hoog wordt, zal de oplossing van de Bond op basis ontkenning wel het aanstellen van een extern deskundige zijn. Succes (of falen) is een kwestie van timing en hockeyverstand. Betere combinaties zijn op dit moment wel degelijk voorhanden.

 9. Misschien moet van Ass ‘voorbeeld’ nemen aan Herman Kruis…

Reageer