Adel Fuentes:" We hadden Bloemendaal beter voor de winterstop kunnen treffen." | Hoofdklasse Hockey Nederland

Adel Fuentes:" We hadden Bloemendaal beter voor de winterstop kunnen treffen."


Zondag start de tweede helft van de hoofdklassecompetitie met oa de mannen wedstrijd tussen de nummer vier (Bloemendaal) en de nummer zes (SCHC). SCHC coach blikt vooruit naar deze op papier interessante ontmoeting.
Adel, hoe zijn jullie de winterstop door gekomen?
Fuentes:”We zijn de winter goed door gekomen. Zelf ben ik veel in Argentinië geweest als assistent bondscoach bij het nationale vrouwenteam waarmee ik twee vierlandentoernooien en de Champions Trophy meemaakte. De hockeymannen van SCHC hebben eerst fysiek doorgetraind en toen we naar buiten wilde vroor het 14 graden. We zijn uitgeweken naar Lissabon(Portugal) voor een trainingsstage. We hebben daar getraind en een oefenwedstrijd gespeeld en zijn afgelopen maandag teruggevlogen naar Nederland.
Even terug naar de Champions Trophy, hoe deed Argentinië het zonder Soledad Garcia?
Fuentes:”We speelden de week voor de Champions Trophy een vierlanden toernooi waarin we derde werden. De eerste wedstrijd op de Champions Trophy stonden we met 2-0 achter tegen Nieuw Zeeland en spelen we uiteindelijk met 2-2 gelijk. Daarna gingen we steeds beter spelen in een ongelooflijke atmosfeer. Tienduizend man op de tribune met vlaggen en trommels, echt fantastisch. De halve finale tegen Nederland was geweldig. We stonden een minuut voor tijd nog met 2-1 achter en komen gelijk via een benutte strafbal. Uiteindelijke winnen we in de shootouts. In de finale tegen Groot Brittannië waren we sterker en gaan we met een gouden medaille naar huis. Het was opvallend hoe goed Delfina Merino het op de plek van Sole deed.”
Terug naar SCHC. Jullie staan op de zesde plaats in de hoofdklasse, wat zijn de verwachtingen voor de tweede competitiehelft?
Fuentes:”We staan waar we staan en zijn erg tevreden met de 17 punten die we in de eerste competitiehelft hebben gehaald.We missen na de winterstop een aantal basisspelers. Met Tim Drummond is er nog geen overeenkomst voor de tweede competitiehelft. Mitch Darling en David en Conor Harte proberen zich in Dublin vanaf tien maart te kwalificeren voor de Olympische Spelen.Dat gaan we opvangen met spelers die tot nu toe minder wedstrijden hebben gespeeld zoals Tim Hage en Roderic Schwirtz. Bram Ouwerdag vervangt David Harte in de goal.”
Komende zondag ontvangen jullie Bloemendaal, wat verwacht je van die wedstrijd?
Fuentes:”Een zware wedstrijd voor ons.We treffen Bloemendaal na evaluatie van de eerste competitiehelft met een volledig herstelde Eby Kessing, die ook alweer aansloot bij Oranje, en een top op het bot gemotiveerde Teun de Nooijer die een goede indruk wil maken nadat hij uit de selectie van Oranje viel.”
Bloemendaal verloor twee keer voor de winterstop er liggen dus kansen voor jullie.
Fuentes:”We hadden ze toen moeten treffen en niet nu. We zullen een list moeten verzinnen om ze te bestrijden. Die gaan we de komende training met de groep bespreken.”

Comments (1)

  1. Maar grote vriend Adel, waarom haal je dan ook zo’n keeper in huis? Je weet van te voren 95% zeker te zijn dat je hem de tweede helft in een belangrijke fase kwijt bent?

Reageer