Video: ADO Stadion zaterdag overgedragen aan hockeyers

De voetballers van ADO Den Haag hebben zaterdag ‘hun’ stadion overgedragen aan Oranje spelers Wouter Jolie, Rogier Hofman en Klaas Vermeulen. Vanaf dat moment is het Kyocera Stadion in Den Haag officieel in handen van de hockeyers voor het WK dat op 31 mei begint.

voetbal hockey1

De drie Oranjespelers kwamen op het veld met Aaron Meijers, Danny Bakker en Robert Zwinkels, spelers van ADO Den Haag. Voor de voetballers zit het seizoen erop, met de mooie negende plaats in de Eredivisie. Vanaf nu is het hockey wat de klok slaat in het stadion langs de snelwegen bij Den Haag. De komende weken wordt het stadion door de Gemeente Den Haag omgebouwd van een voetbalstadion tot een WK-waardige hockeytempel.

Cabaretier Sjaak Bral was speciaal als spreekstalmeester aanwezig om de zes topsporters voor te stellen aan het publiek en aan elkaar. Hij liet hen kennis maken met elkaars sport door te testen hoe goed de hockeyers overweg konden met een voetbal en de voetballers met een hockeystick. Tot slot ruilden de hockeyers en voetballers shirts als symbolische overdracht van het stadion.

Studio Sport was erbij:

Reageer