Alexander Cox aan de slag als bondscoach Ierland - Hoofdklasse Hockey Nederland

Alexander Cox aan de slag als bondscoach Ierland

Kampong-coach Alexander Cox is de rest van het jaar ook de bondscoach van de Ierse heren. Hij volgt Craig Fulton op, die aan de slag gaat als assistent-coach van de herenselectie van België.

Cox blijft werkzaam bij Kampong, waarmee hij de afgelopen twee seizoenen de landstitel veroverde en in 2016 de EHL. Wel stopt hij als bondscoach van Jong Oranje. Cox had de talenten onder 21 jaar sinds de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 onder zijn hoede. In 2017 werd hij met dit team Europees kampioen en afgelopen week won bij in Antwerpen een internationaal zeslandentoernooi.

Zin in uitdaging

“Ik heb met heel veel plezier en toewijding twee jaar Jong Oranje gecoacht. Vanaf komend seizoen ga ik een nieuwe uitdaging aan waarin ik enorm veel zin heb”, zegt Cox. “Ik voel me vereerd de nieuwe bondscoach van het Ierse herenteam te zijn. De Ierse cultuur, de werkethiek en de volharding van het team motiveert me om de voorbereiding op het WK in India te beginnen.”

Bij Ierland, de nummer tien op de wereldranglijst, wordt Cox herenigd met Kai de Jager, die twee seizoenen de assistent van Cox bij Kampong was en bij de Ierse nationale ploeg een van de drie assistenten is. Ook zal Cox samenwerken met David Harte, de aanvoerder van Ierland en keeper van Kampong.

Reageer