Alyson Annan verruilt de dames voor de heren van Amsterdam

Amsterdam maakte donderdagavond bekend dat Alyson Annan komend seioen aan het roer zal staan bij de heren van Amsterdam. Zij neemt het stokje over van de vertrokken Taco van den Honert. Afgelopen twee jaar was de geboren Australische coach van de dames van Amsterdam.

Nijmegen Amsterdam dames RU Annan
Credit: Roel Ubels

In 2011 en 2012 assisteerde Annan van den Honert en werd toen twee maal landskampioen met de heren. In 2013 pakte ze de landstitel met de dames waarmee ze het afgelopen seizoen de ECCC won.

Bestuurslid tophockey, Erik Gerritsen, laat namens de club weten erg blij te zijn met de aanstelling van Annan. “Zij is een fantastisch coach die binnen onze club al herhaaldelijk heeft bewezen mooie successen te kunnen boeken met een team. Onze dames zien haar dan ook met trots en een sportieve dosis jaloezie naar de heren terugkeren. Wij zijn er als bestuur van overtuigd dat Alyson haar waardevolle ervaring als coach en speelster wederom ten volle voor onze club zal inzetten. En uiteraard gaan we direct op zoek naar een waardige opvolger van Alyson als coach voor onze dames.

Comments (11)

 1. Mooie nieuwe uitdaging voor een topcoach, succes!

 2. Ondanks dat ze een goede coach is, zal dit in de praktijk waarschijnlijk geen succes worden. De boys van Amsterdam zijn naar verwachting niet geemancipeert genoeg…

 3. Glazen bol

  Zeer sneu voor de meiden. Je ziet dit vanaf moment dat bekend werd dat Taco weggaat al aankomen. Zou me niets verbazen als mevrouw zelf op deze positie heeft aangedrongen.

 4. Klaas-Jan

  Goede keus. Ik zou Taco naar de dames doen. Lekker snel klaar en dat zou hartstikke goed passen. Annan had zichzelf ook al bij de buurman gemeld maar Hans Streeder zette zichzelf net iets eerder in de etalage.

 5. Annan had zich overigens niet zelf gemeld bij de buren Klaas-Jan. De buren hebben zich bij Annan gemeld die ervoor koos om bij A’dam te blijven.

 6. das logisch

  Zo zie je maar weer dat zelfs de coaches de dames competitie niet serieus nemen.
  Zodra het kan stappen ze over naar de heren, waar tenminste wél uitdaging in zit

  Als het eens wat spannender wordt in de dames competitie dan trek je ook meer kijkers, meer media aandacht en houdt je je topcoaches vast

 7. @Jip, nee hoor, annan heeft zichzelf gemaild bij Pinoke, weet ik toevallig. Wilde dus gewoon weg, of amsterdam onder druk zetten.
  Wie zou een goede opvolger zijn voor de dames?

 8. @sjon, je moet geen onwaarheden de wereld in slingeren. Ze is door pinoke gepolst maar koos ervoor om bij A’dam te blijven. Vraag maar na bij direct betrokkenen.
  Een goede opvolger: Matthijsen v hurley.

 9. @jip, ik heb anders gehoord. Maar maakt niet uit verder.Mathijssen lijkt mij ook een top kandidaat. Heeft het heel erg goed gedaan met Hurley, mooie volgende stap.

 10. Opvolgers, Ja Mathijssen zeker een goede kandidaat! Van den Honert is mijn favoriet, een echte amsterdammer. Ook Van Roosendaal (Kampong) en Waasdorp (Terriers) zullen kandidaat zijn en Timman een interessante outsider!

 11. Mathijssen net bijgetekend, Van Roosendaal volgens mij ook. Waasdorp zou ik niet snappen. 1 jaartje HK ervaring en verder OVK. Lijkt me iets te veel risico. Vd Honert zou ik snappen.

Reageer