Amsterdam dwingt derde duel af

Na een bloedstollende wedstrijd heeft Amsterdam in de play-off strijd tegen OZ een derde duel uit het vuur weten te slepen. De Eindhovenaren wonnen een week eerder in het Wagener Stadion maar gaven vandaag een 2-0 voorsprong uit handen. Mirco Pruyser tikte de hoofdstedelingen in de verlenging naar 3-4. Zondag treffen de ploegen elkaar wederom voor het allesbeslissende derde duel.

Amsterdam-Laren  heren RV (1)

Amsterdam startte sterk aan het duel in Eindhoven. De ploeg van Alyson Annan schoot gretig uit de startblokken tegen een wat afwachtend OZ. Billy Bakker kreeg al snel de kans de score te openen en ook Justin Reid Ross mocht enkele keren aanleggen op kopcirkel. De Zuid-Afrikaan had echter niet zijn dag want zijn inzet was tot twee keer toe een makkelijke prooi voor keeper Vincent Vanasch. Met de brilstand nog in tact vonden de heren van OZ langzaam hun vorm en dat resulteerde enkele minuten voor rust in de fraaie openingstreffer van Bob de Voogd.

Toen Jelle Galema vroeg in de tweede helft de voorsprong verdubbelde leken de Eindhovenaren hard op weg naar een finaleplek. Dit was echter niet het geval. Amsterdam bleef aanzetten, toonde veel vechtlust en dit werd in de 45e minuut beloond met de aansluitingstreffer van Justin Reid-Ross. Vier minuten later schoot Santi Freixa vervolgens ook de gelijkmaker achter keeper Vanasch en werd de sfeer op het veld wat grimmiger. Mink van der Weerden kreeg de eerste kans de 3-2 binnen te slepen maar ondanks dat Amsterdam, na te vroeg uitlopen van zowel Teun Rohof als Valentin Verga, slechts twee corner verdedigers in het doel had staan pushte de international naast. De corner die daarop volgde werd niet gestopt en belandde bij Verga die op prachtige wijze Buissant bediende die op zijn beurt voorgaf op Freixa die daar zijn tweede van de dag binnen tipte.

Lange tijd leek Amsterdam met deze 2-3 voorsprong de winst te pakken maar nadat Teun Rohof geen afstand nam bij een vrije slag van Van Strydonck in de slotminuut mocht OZ toch nog eenmaal op kopcirkel aanleggen. Van der Weerden bleef koelbloedig en sleepte tot grote teleurstelling van de Amsterdammers eigenhandig een verlenging uit de strijd. In deze extra tijd namen de gasten desalniettemin het voortouw en dat resulteerde uiteindelijk in de 3-4 van Mirco Pruyser.

Zondag om 15:45 uur treffen Oranje Zwart en Amsterdam elkaar voor het beslissende derde duel.

Comments (1)

  1. Mooi duel, uiteindelijk wel verdiende overwinning van Amsterdam. Wel ontzettend domme actie van Rohof in de 70e minuut, en dan ook nog gaan protesteren…

Reageer