Amsterdam en Rotterdam via strafballen naar zaalfinale

Bij de heren gaan Amsterdam en Rotterdam zondagmiddag uitmaken wie zich na vandaag indoor landskampioen mag noemen. Amsterdam won in de kruisfinale na strafballen van Den Bosch en ook Rotterdam had niet genoeg aan de reguliere speeltijd om de finaleplek binnen te slepen.

Zaalhockey heren Rotterdam Venlo RU (2)
Ook Bas Campbell was trefzeker in de kruisfinale tegen Schaerweijde. (c) Roel Ubels

 

In de halve finale tussen Amsterdam en Den Bosch leek laatstgenoemde lange tijd voor een stunt te gaan zorgen. De ploeg van Eric Verboom stond met slechts enkele minuten te spelen nog met 4-2 voor maar zag Amsterdam door twee treffers van Robert Tigges in de slotminuten op gelijke hoogte komen. De wedstrijd moest hierdoor middels strafballen beslist worden en daarin trok de ploeg uit de hoofdstad aan het langste eind.

Rotterdam, de landskampioen van vorig jaar, startte in tegenstelling tot Amsterdam wel goed aan de kruisfinale en nam het binnen enkele minuten een 2-0 voorsprong. Schaerweijde knokte zich via twee treffers van Thijn Knetemann echter sterk terug en bleken beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Met een 5-5 stand bij het eindsignaal moest ook deze strijd middels strafballen beslist worden en daarin was het uiteindelijk toch het meer ervaren Rotterdam dat het van het jonge Schaerweijde wist te winnen.

Om 14:20 spelen Den Bosch en Schaerweijde de troostfinale om het brons waarna om 17:00 uur de finale van start gaat.

Reageer