Amsterdam haalt cornerspecialist Justin Reid-Ross - Hoofdklasse Hockey Nederland

Amsterdam haalt cornerspecialist Justin Reid-Ross

Pinoké’s cornerspecialist Justin Reid Ross speelt volgend jaar aan de andere kant van de sloot in het Amsterdamse Bos. Bij Amsterdam heeft de Zuid-Afrikaanse international een contract getekend voor een jaar met een optie voor een tweede seizoen. 

In een persbericht laat Reid-Ross, die vier jaar bij Pinoké speelde, weten erg blij te zijn met zijn nieuwe club. “Amsterdam  kent een rijke historie en ik hoop een bijdrage te kunnen leveren aan nieuwe successen.”

Bestuurslid Tophockey van Amsterdam, Erik Gerritsen ziet de komst van Justin Reid-Ross als een belangrijke versterking van het team. “Wij hebben onszelf twee opdrachten gegeven voor deze zomer: het aantrekken van een corner en verdedigend sterker worden. Met Justin slaan we twee vliegen in één klap, hij heeft een van de allerbeste corners en is een zeer goede verdediger. Daar komt nog bij dat hij een winnaarsmentaliteit heeft en dat kunnen we ook goed gebruiken.”

Comments (14)

 1. Samen met Mooij centraal achterin. Nu nog een top keeper en je speelt weer play offs

 2. reid ross goede corner maar voegt niks toe met zijn hockey en verdedigend al helemaal niet

 3. waar halen ze het geld vandaan?

  Misschien eens tijd dat ze wat gaan investeren in de jeugd? Al tijden geen echte amsterdammer door gebroken in het 1e…

 4. In jeugd loopt bij jongens niet bij A’dam (alles naar Pinoke gegaan). Meisjeslijn wel

 5. hoezo geen echte amsterdammer doorgekomen… Billy Bakker ?

  Ok je kan niet elk jaar een jeugdspeler in passen, maar dit is toch wel een heule grote speler geworden

 6. Jongenslijn van Amsterdam heel erg zwak momenteel, kwaliteit van trainers ook zeer discutabel. JA1 al jaren in Landelijke competitie, dit jaar middenmoot IDC, ook JB1 speelt dit jaar in de Super B. Komende 4 jaar dus iig geen spelers te verwachten uit de jeugd…. Op zich goede aankoop van Amsterdam, die corner gaat verschil maken, keeper zal wel onder de lat blijven staan verwacht ik, nu nog een goede middenvelder erbij die op termijn Evers kan gaan vervangen.

 7. Dan zal opvolger Taco vd Honert ook wel bekend zijn, neem aan dat Justin RR ook wel wil weten wie er voor groep staat en of deze coach hem erbij wil hebben. hing namelijk al tijdje in de lucht dat hij naar A’dam zou gaan.

 8. Busvervoer

  Lekker ook voor Pinoke, van Vijfeiken weg, Reid Ross weg…

 9. Denk dat RR vooral wil weten wat er straks op z’n bankrekening staat..zegt in mijn ogen niets over de coach, want wie wil er nou geen fatsoenlijke corner in zijn team..

 10. Steekneus

  Tja, deze zagen we allemaal aankomen. Zuur voor Pinoke idd, maar de beste man heeft 3 voor Pinoke gespeeld en het goed gedaan, zelfde geldt voor Joost van Vijfeiken. Die mannen kunnen nog een paar jaar mee en willen ook wel eens een prijs winnen, of in ieder geval meedoen om de prijzen. In zoverre dus allemaal begrijpelijk, maar wel jammer is,is dat het dus bijna onmogelijk is voor andere ploegen om aan te haken bij de top 5. Ieder jaar is er wel weer een challenger, maar redt het steeds niet om de play-offs te halen. Alle internationals spelen bij top 5 en als ze dat niet doen worden ze wel overgehaald. De clubs in het linkerrijtje proberen aansluiting te vinden of niet te degraderen, investeren in jeugd en halen buitenlanders (Worden daarvoor verguisd) maar alles wat goed is wordt uiteindelijk weer weggehaald door de top 5. Pinoke heeft zijn momentum gehad en had 2 jaar geleden maar de play-offs moeten halen. Nu weer volop bouwen aan nieuw team mbv het inpassen van de talentvolle jeugd en wat ervaren (buitenlandse) krachten. Over 3 jaar proberen weer mee te doen om plaats vier. Lang leve het opportunisme en vwb de top 5, gewoon lekker alles blijven (weg0kopen ipv investeren in eigen jeugd! Succes Justin & Joost!

 11. amsterdam

  waren dure spelers voor pinoke. zullen vast wel weer andere toppers halen om de jeugdspelers verder te laten inpassen. hoop voor RR dat hij wel wat meer rendement uit de corner haalt als het laatste jaar . dat was redelijk droevig

 12. Steekneus

  Denk dat ze wel iets duurder zijn voor A’dam en Kampong dan ze voor Pinoke waren, maar nogmaals, mooie stap voor beide spelers!

 13. Wat verdient dan een gemiddelde hockeyer? Wat zou Amsterdam aan die RR kwijt zijn?

 14. Hockeyers van buiten EU praten iig altijd over netto 🙂 De gouden tijden zijn voorbij, maar denk dat JRR ergens in de range van 20-25K netto zit (netto dus), exclusief huisvesting en tickets. Is 1000 Euro per goal…

Reageer