Amsterdam onttroont Rotterdam en pakt zaaltitel

De heren van Amsterdam hebben ten koste van Rotterdam de indoor landstitel op hun naam geschreven. Nadat de hoofdstedelingen in de halve finale nog strafballen nodig hadden om de eindstrijd te bereiken, werd Rotterdam in de finale met een 7-4 overwinning aan de kant gezet.

Kampong Amsterdam Zaalhockey heren MdW Tigges
Robert Tigges scoorde driemaal in de finale tegen Rotterdam. (c) Maurice de Wert

De mannenfinale en het slotakkoord van het zaalhockeyseizoen werd geen moment spannend, vanaf minuut één bleek Amsterdam een maatje te groot voor Rotterdam. Jan-Willem Buissant opende de score waarna Robert Tigges zijn ploeg al snel op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Timmo Kranstauber deed op slag van rust nog iets terug door middels een strafbal weer wat aansluiting te vinden maar ook zijn treffer kon het tij niet keren. In de tweede helft was de wedstrijd snel gespeeld. Tigges maakte al vroeg zijn derde treffer waarna ook Max Sweering een hattrick op zijn naam wist te schrijven. Jochem Bakker verzorgde de 2-6 waarna Rotterdam besloot de keeper in te wisselen voor een extra veldspeler maar ondanks twee late treffers van Björn Kellerman kwam deze ingreep te laat om te overwinning van Amsterdam nog in gevaar te brengen. De landstitel is voor Amsterdam.

Comments (4)

  1. mooi om te zien dat er een aantal topclubs serieus tijd in het zaalhockey steken, desnoods met wat jeugdige aanvulling. prima voor ontwikkeling, gefeliciteerd aan Amsterdam!!

  2. Troost me met de gedachte dat A’dam voordeel heeft behaald uit mijn beelden… nah… nee, dat hebben ze op volledig eigen kracht gedaan. Congrats A’dam.

  3. Adam gefeliciteerd. Beste team is kampioen geworden. Vond HCR duidelijk mindere deze zondag, maar wel mooi dat ze zaalhockey serieus nemen. Genoten van Schaarweijde, zeker tegen Den Bosch. De halve finale van HCR-Schaarweijde wel ontsiert door warrig optreden scheidsen, klok die niet meeliep en (daardoor)veel commentaar van spelers en de bank (mn HCR), jammer. Halve finales lieten zien dat de top elkaar niet veel ontloopt. Leuk voor de sport.

  4. Nu kijken of ze de EC wel serieus aanpakken volgend jaar ipv lekker zuipen…

Reageer