Amsterdam schorst Verga voorlopig voor drie wedstrijden | Hoofdklasse Hockey Nederland

Amsterdam schorst Verga voorlopig voor drie wedstrijden

Op hun website heeft het bestuur van hockeyclub Amsterdam aangegeven om, in afwachting van de zitting van de tuchtcommissie van de KNHB volgende week, Valentin Verga voor tenminste drie wedstrijden te schorsen. Dit vanwege de rode kaart die de speler afgelopen zondag kreeg naar aanleiding van het incident waarbij zijn stick in het gezicht van Rotterdam-speler Seve van Ass terecht kwam.

Dit houdt dus in dat de Amsterdamse spits in ieder geval tot de winterstop niet meer in actie zal komen. Na de uitspraak van de tuchtcommissie zal het bestuur van Amsterdan zich beraden over eventuele verdere stappen.

Comments (32)

 1. We mogen er toch vanuit gaan dat de bond hier nog een aantal duels bijdoet.

 2. We mogen toch hopen dat de bond er nog een aantal duels schorsing bijdoet, goede zaak dat zijn club hem alvast een schorsing oplegt, hier moet je als club afstand van nemen.

 3. Goed van Amsterdam om Verga deze schorsing alvast te geven, nu hopen dt de knhb daar een schepje bovenop doet!!

 4. Logische beslissing. Meer om hem in bescherming te nemen denk ik zo.

  Kom op mensen, laten we het wel in het juiste perspectief blijven zien. De rode kaart was volkomen terecht, daar hoort straf bij en die heeft hij nu.

  Het is sport op het hoogste niveau en dat is niet gevrijwaard van risico’s. Het is een keuze.

 5. @John, wat zeg jij gekke dingen,het is een keuze?

  Het juiste perspectief kan alleen maar een langdurige schorsing zijn.

 6. Ja, het is een keuze om op het hoogste niveau te spelen en jezelf bloot te stellen aan de gevaren van dien.

 7. John, wat een onzin. Als iemand door een dronken automobilist wordt aangereden zeg je ook niet. “Had je maar niet de weg op moeten gaan, want je weet dat er idioten op de weg rijden! Eigen risico!”

  Nee, je hoeft er bij tophockey geen rekening mee te houden dat er zo’n idioot is die zo’ ’n grove wandaad begaat. Iedereen is het eens met het rood. Dan moet er ook een adequate straf volgen.

 8. Theo de tank

  @John, wat Amsterdam hier doet, zou elke club hebben gedaan na een rode kaart. “Men” doet dit als club om de KNHB gunstig te stemmen.Is niets bijzonders wat Amsterdam doet en meestal neemt de KNHB de straf over.
  Ik denk dat de KNHB hier weer een kans laat lopen om een voorbeeld te stellen (zoals ze zoveel kansen laten lopen om voorbeelden te stellen) omdat ze niet tegen het grote Amsterdam durven op te treden.
  Voor de KNHB geld: we drinken een glas, doen een plas en alles is weer zoals het was.

 9. Dus als ik John goed begrijp is op het hoogste niveau spelen de keus om jezelf bloot te stellen aan een gek die zijn stick als slagwapen gebruikt om iemand te raken. Poging tot zware mishandeling heet dat in het dagelijkse leven maar op een hockeyveld hoort het er volgens John bij, als je tenminste op hoogste niveau speelt. Beste John, gaat het wel goed met je of heb je een stick tegen je hoofd gehad?

 10. Beste John- gefeliciteerd, met afstand de domste opmerking van deze hele discussie. Met het spelen van (top)hockey of het doen van een andere sport neem je het risico op sport en spelongelukken. Dit betekent niet dat je automatisch ook intekent voor aanslagen als deze. Ik vind dit incident persoonlijk raken aan het Kokmeijer-precedent uit het voetbal. De grenzen bij sport en spelsituaties zijn uiteraard wat opgerekt ten opzichte van ons dagelijks leven. Maar overtredingen waarbij opzet in het spel is en een intentie is om een andere speler te blesseren vallen hier gelukkig niet onder.

 11. Tja, je hoeft het niet met me eens te zijn maar kom met wel met objectieve argumenten. En lees even goed wat er staat.

  Ben het eens met rood en straf, ik geef dus aan dat ik het afkeur.

  Op dit niveau, met een hoog tempo en vaardigheidsniveau zijn risico’s gemoeid. Naief als je dat niet wilt zien.

  En, waar het om gaat, spelen in de hoofdklasse, als je goed genoeg bent, is een keuze en door het veld in te stappen aanvaard je de risico’s.

  Een lange schorsing veranderd niks aan de situatie, het dient geen enkel belang. Vali ramt niet iedere week iemand aan gort, toch?

 12. Inderdaad John, nu ik het nogmaals lees heb je helemaal gelijk.

  Waarom zou je schorsen? Dat verandert niets meer aan de situatie. Bovendien ramt hij niet iedere week iemand aan gort dus waar hebben we het over.

  Jij mag m Vali noemen? gaaf

 13. Oke hierbij een argument: dit soort aanslagen verwacht je JUIST niet op het hoogste niveau, hockey op lager niveau is vele malen blessuregevoeliger als het om charges van tegenstanders gaat.

 14. @john,op dit niveau zijn de risico,s juist heel erg klein, doordat alle spelers juist een heel hoog vaardigheidsniveau hebben.

  Een lange schorsing veranderd veel dan weet iedereen dat dit geen normaal gedrag is en of iemand wel of niet iedere week aan gort mept doet niet terzake, hij heeft het nu gedaan en de gevolgen zijn voor het slachttoffer vrij erstig.

  Hier past dus ook maar 1 straf een langdurige schorsing.

 15. Een lange schorsing is op zijn plaats. Iedereen die hockey speelt of heeft gespeelt weet dat je met zo’n zwaai naar achter echt iemand heel veel pijn kan doen.

  een WK missen in eigenland is dat een te zware straf?

 16. @ Theo de Tank, wat jij zegt is zeker niet waar. Het is heel netjes wat Amsterdam hier doet. Ik herinner me vorig jaar die Paki van OZ, toen had OZ ook dit voorbeeld moeten stellen, maar OZ koos er toen voor om de Paki in kwestie gewoon de volgende wedstrijd te laten spelen. Zogenaamd omdat niet goed op de beelden te zien was wat er gebeurt was, terwijl iedereen verdomd goed wist hoe het zat. Die opmerking van je getuigt van veel frustratie richting Amsterdam.

 17. genoeg gestraft

  @Frankk Natuurlijk is dat een te zware straf!

  Dat dit voorval met dank aan NOS die toevallig langs de lijn stond, zo breed is uitvergroot en hem een slechte naam bezorgd is straf genoeg.

  Verga heeft zelf gezegd dat hij het verschrikkelijk vindt en dat dit nooit zijn bedoeling was. Hij was echt oprecht toen hij dat zei en ik had ook met hem te doen. Bovendien geloven zijn coach en pa en zoon van Ass ook dat het een ongelukkig ongeluk betreft.

  Elkaar de hand schudden, nogmaals sorry zeggen en samen het veld op met het WK

 18. De gebeten hond

  Ik vind persoonlijk de discussie zo enorm gericht op de schade die is aangebracht. Zo’n blessure is natuurlijk verschrikkelijk en deze was wellicht met een bitje in voorkomen of wellicht erger geweest. Maar waarom moet de straf zoveel anders zijn dan de straf die Verga had gekregen als hij de schouder van van Ass had geraakt en Seve van Ass gewoon de wedstrijd uit had kunnen spelen? Dan was rood en drie wedstrijden toch een prima straf? Ik denk namelijk echt niet dat het mogelijk is om op iemand’s tanden te richten in zo’n snel moment en dat Verga dat uberhaupt van plan was.

  In onze tijd bood je je excuses aan, accepteerde je de schorsing en stuurde je een zak toffees die kant uit. Nu, met alle media en fora, wil iedereen er iets over kwijt en wordt het veel groter dan het is.

 19. Geloof best dat Verga niet van plan was 7 tanden uit iemand zijn mond te slaan maar hij was wel van plan om een zwaai met de stick te maken richting tegenstander. Je hebt een potentieel moordwapen in je hand. Straffen dus en zwaar ook.
  Amsterdam is inderdaad al iets verder dan OZ maar 3 wedstrijden voor het slaan met een stick lijkt mij aan de magere kant.

 20. @genoeg gestraft , hij heeft zichZelf een slechte naam bezorgt, dat heeft niemand anders gedaan laten we de zaken nou niet omdraaien

  Dat theaterstuk bij studio sport daar verdiende hij een Oscar voor, doelbewust naslaan als je al zo laf bent omdat te doen draag dan ook de consequenties en probeer jezelf niet vrij te pleiten en dat zijn coach hem beschermt is ook laf en ongelofelijk en een slecht signaal naar de jeugd toe.

  Dit verdient maar 1 straf een langdurige schorsing.

 21. @de gebeten hond,dat is toch logisch dat de aandacht uitgaat naar de schade? als je iemand op een voetbalveld een beenbreuk schopt hebben we daar toch ook aandacht voor, of als je iemand in de Arena een skybox doorschopt.

  Misschien had Amsterdam hem ook wel 3 wedstrijden geschorst als hij hem op zijn sleutelbeen had geraakt en die was gebroken dat is gissen en daar zullen we waarschijnlijk nooit achter komen

 22. @Karel: die paki kreeg vorig jaar toch geen rood? Situatie is dan ook niet te vergelijken.

 23. prima,

  3 wedstrijden schorsen, ook om hem te beschermen, en daarna weer lekker door. Was een terechte rode kaart, onbesuisde actie, daarom 3 wedstrijden schorsen en door met de competitie. Mensen die vinden dat hij 10 wedstrijden / een jaar / international af etc geschorst moet worden zijn niet helemaal lekker.

  beterschap seve, hoop je snel weer op de velden te zien!

 24. @Peter, volgens mij ben jij niet helemaal lekker.

  Bij deze actie past maar 1 straf heel lang schorsen.

 25. @ @peter

  Denk na man! Wat een overdreven reacties zeg!

 26. @peter, wij denken na nou jij nog.

  Gewoon keihard aanpakken dit wangedrag en langdurig schorsen

 27. Ik denk dat Valentin al genoeg straf heeft met alle media en opmerkingen die op alle platformen geuit worden. De rode kaart is terecht en als er geen TV bij was en de beelden zo ver verspreidt waren denk ik dat er een stuk minder aandacht aan gegeven zou worden.

  Ik kan mij niet voorstellen dat hier enig opzet bij zat, ik was bij de wedstrijd en zijn reactie direct daarna was nou niet van iemand die denkt “zo die heb ik ff lekker te pakken gehad” eerder de reactie van iemand die inderdaad geen idee heeft dat er nog iemand achter hem aankwam en zich rot schrok toen Seve naar de grond viel en de tanden “rondvlogen”.

  Ik hoop dat Valentin en Seve dit onderling wel gewoon kunnen uitpraten en samen snel weer het veld op kunnen bij Oranje.

  Ik wens beide heren veel succes en sterkte met het herstel van de blessure en het verwerken van alle “bagger” die over hem heen komt.

 28. @Fan, hahaha hij is al genoeg gestraft dat vind Seve van Ass vast ook.

  Als er geen TV bij was maar die was er wel bij, een international heeft een voorbeeldfunctie of er nou wel of geen media aanwezig is, het gedrag wat meneer Verga liet zien hoort niet op de velden thuis.

  Zijn reactie na afloop was lachwekkend en zorgelijk tegelijkertijs.Hij kijkt speciaal naar achteren voordat hij uithaalt

  Die zogenaamde bagger waar jij het overhebt is er natuurlijk niet iedereen met gezond verstand ziet dat dit een belachelijke actie is en dat die ook zodanig bestraft moet worden.

 29. Laten we nou reëel zijn. Dat theater-armzwaai-met-stick-in-de-hand moet hij niet doen. Dit kan het resultaat zijn. Bijzonder ondoordachte actie.

 30. Als er geen sprake van opzet was dan is het ook geen rode kaart en hoeft de club noch de KNHB Verga te schorsen. Echter als dat wel zo was …

 31. @bremen

  nee, maar dat de rode kaart is gegeven is een feit en dat draaien zo sowieso niet meer terug. zinloze opmerking dus!

 32. Ik doel op de titel van dit artikel peter en die gaat over de schorsing van Verga’s club AHBC. Ze beweren dat het niet met opzet was, maar schorsen hem toch. Geloven ze hem nou wel of niet?

Reageer