Amsterdam selectie compleet met komst van Goedegebuure en Kavanagh

De selectie van de heren van Amsterdam is rond, zo meldde de club maandag. Onder andere keeper Laurens Goedegebuure en verdediger Fergus Kavanagh komen het team van Alyson Annan versterken.

LaurensGoedegebuure

Fergus Kavanagh (29), de verdediger van wereldkampioen Australië,  speelt volgend seizoen voor Amsterdam. Coach Alyson Annan: “Wij zijn erg blij met de komst van Kavanagh, die een jaar bij Amsterdam komt spelen en in Amsterdam gaat samenwonen met zijn Nederlandse vriendin. Fergus is een zeer stabiele verdediger van wereldklasse die onze jonge verdedigers kan helpen de volgende stap te maken.”

Tevens verhuist keeper Laurens Goedegebuure (27) van Laren naar Amsterdam en werd al eerder bekend dat ook jeugdinternational Max Sweering (18) stapt over naar AH&BC. Hij speelt nu bij Uhlenhorst Mühlheim.

Daarnaast verlengen Billy Bakker, Valentin Verga, Santi Freixa, Floris Evers en Nicki Leijs hun contract. En al eerder werd bekend gemaakt dat Justin Reid-Ross de selectie van AH&BC komt versterken.

“Met deze selectie streven wij er naar om volgend seizoen weer succesvol mee te doen in de play-offs”, zegt Rob Groenemeijer, voorzitter van AH&BC.

Derek van Essen (Pinoké), Roc Oliva (HGC), Steven Ebbers (Engeland), Casper Horn (Schaerweijde) en Leon Hemminga (Schaerweijde) verlaten het eerste team van Amsterdam.

Paul Robert Lankhout, ervaren trainer en voormalig topscorer van de hoofdklasse, en Joost Bitterling zullen Alyson Annan volgend seizoen assisteren. Hans Oostindie wordt de nieuwe manager van Amsterdam heren 1.

Comments (9)

 1. Dan zal Amsterdam wel degraderen komend seizoen…

 2. Beste man is idd al 3 x gedegradeerd uit de hoofdklasse…Maar nu wellicht met een goede verdediging voor zich wel de juiste man? Ik denk ook niet dat er veel andere (betaalbare) opties waren.

  Wel goed dat ze eindelijk een echte werk-hockeyer aan de begeleiding hebben toegevoegd in de persoon van Lankhout. Wellicht dat hij het frivole, nonchalante en arrogante uit het spel kan halen bij Amsterdam? Beetje Voordaan/Hurley mentaliteit erbij kan geen kwaad, succes!

 3. rechtsmidden

  gaat Amsterdam hier nou vooruit op qua keeper?

 4. Jorge limbo

  Derek van Essen is traag en niet sterk genoeg. Had nooit bij Amsterdam moeten spelen.

 5. Laurens, waanzinnig voor je! Ik denk dat je Ansterdam veel kunt brengen en wense je veel plezier en succes!!

  En die verhalen over degraderen: jullie hebben blijkbaar de wedstrijden niet gezien.. Deze jongen er meerdere keren persoonlijk voor heeft gezorgd dat die clubs niet eerder in het seizoen gedegradeerd zijn en zelfs nog kans hadden om erin te blijven..

 6. Deze jongen heeft er persoonlijk ook voor gezorgd dat Tilburg niet degradeerde (wedstrijd gezien, Laren-Tilburg), die Laren verloor door domme keepersfouten.

 7. Jongens; lekker boeiend wie waar speelt. Toekomst zal t leren. Maak je lekker druk om wat je voor eten voorgeschoteld krijgt.

  Altijd wil een mening hebben, soms is t goed om een keer je mening voor je te houden.

 8. Volgens mij is dit een forum..wat moet je hier anders doen behalve je mening geven?

 9. Ik eet vanavond tomatensoep

Reageer