Amsterdam wint ternauwernood bij Laren en neemt tweede plek over van Pinoké - Hoofdklasse Hockey Nederland

Amsterdam wint ternauwernood bij Laren en neemt tweede plek over van Pinoké


Laren nam tot twee keer toe een voorsprong op Amsterdam maar kon de verdediging niet dicht houden. Bij een 3-2 achterstand zorgde Amsterdam aanvoerder Taeke Taekema met een rake sleeppush voor de gelijkmaker. Vier minuten voor tijd bepaalde international Valentin Verga de eindstand op 3-4 voor Amsterdam. De regerend landskampioen nam de drie punten mee naar huis. En passant wisselde het ook de derde plaats om voor plek twee omdat buurman Pinoké de topper bij Rotterdam verloor.
Wat een doelpuntenfeest aan de Eemnesserweg in Laren. De eerste helft stond bol van de spanning en de Amsterdammers hadden duidelijk moeite met het compact en geconcentreerd spelend Laren. Dat Jan Willem Buissant in de laatste minuut voor rust de score opende voor Amsterdam was dan ook verrassend te noemen. Een zucht van verlichting ontsnapte dan ook aan de Amsterdamse bank.
De spelers stonden stonden na rust nog maar net op het veld of de Koreaanse international van de Gooische ploeg ,You Hyo Sik, bracht zijn ploeg op voorsprong met twee wonderschone treffers. En legde daarmee,net zoals Rotterdam dat vorige week deed, de kwetsbaarheid van de Amsterdamse defensie bloot. “Kom op Laren nu naar 3-1”, moedigde verdediger Melchior Looijen zijn teamgenoten aan. Echter de aansluitingstreffer van Mirco Pruijser bracht de ploegen op gelijke hoogte. Laren bleef ondanks deze tegenslag aanvallen en kreeg drie minuten later de beloning hiervoor. Uit een strafcorner mikte Looijen raak en de tweede voorsprong was een feit voor de thuisploeg. Deze hield geen stand tegen de aanvalsdruk van Amsterdam. Nadat Taekema met zijn specialiteit, de strafcorner, voor 3-3 had gezorgd was het Verga die met een bekeken schot hoog in de linkerbovenhoek de winst veilig stelde.
Komend weekend speelt Amsterdam in de EHL. Laren is een weekje vrij en kan zich voorbereiden op de uitwedstrijd bij Pinoké op 15 april.

Reageer