Argentinië ten koste van Duitsland naar finale

De heren van Argentinië hebben zich ten koste van olympisch kampioen Duitsland geplaatst voor de olympische finale. Mede dankzij een hattrick van Gonzalo Peillat wonnen de Argentijnen met 5-2.

Beide ploegen troffen elkaar ook al in de groepsfase. Het duel eindigde toen in een doelpuntrijk gelijkspel: 4-4. Argentinië leek op de overwinning af te steven, maar acht seconden voor tijd maakte Matthias Müller de gelijkmaker.

Hattrick

Dit keer lieten de Argentijnen het niet zo ver komen. Een hattrick van Gonzalo Peillat gaf de Zuid-Amerikanen een comfortabele voorsprong die vervolgens verder werd uitgebouwd. Dat Duitsland in het laatste kwart nog twee doelpunten maakte, was meer een doekje voor het bloeden.

De wedstrijd om een plek in de olympische finale kwam langzaam op gang. Na een openingsfase waarin voor beide doelen weinig gebeurde, verdiende Argentinië de eerste strafcorner.

Openingstreffer

Het vizier van Peillat stond meteen op scherp want de voormalige speler van HGC maakte zijn achtste treffer van het toernooi. Argentinië ging effectief om met de kansen, want ook de tweede corner, drie minuten later, werd door Peillat raak gepusht.

In het eerste kwart kreeg Duitsland ook nog twee kansen. Mats Grambusch gaf de bal aan Florian Fuchs, maar hij zag zijn inzet net naast het Argentijnse doel rollen. Even later verscheen Fuchs opnieuw voor het doel, maar keeper Juan Vivaldi bracht redding.

Fuchs

Fuchs, die tegen Nieuw-Zeeland de winnende treffer maakte, ontpopte zich voor rust tot de gevaarlijkste man aan Duitse zijde. Uit de draai schoot hij met de backhand op de paal. Ook de eerste Duitse strafcorner leverde niets op. De push van Moritz Fürste werd door Vivaldi tot lange corner verwerkt.

Twee minuten voor het rustsignaal mocht Peillat andermaal aanleggen voor een strafcorner en opnieuw pushte hij raak, zijn hattrick. Duitsland vroeg nog wel een referral aan, maar de treffer werd door de videoscheidsrechter toegekend.

Na rust

De Duitsers hadden nog twee keer een kwartier om de achterstand te repareren. Een loodzware opdracht, zeker nadat in het derde kwart Argentinië op 4-0 kwam.

Een voorzet van Juan Lopez bereikte Agustin Mazzilli. Hij speelde zijn directe tegenstander uit en bediende Joaquin Menini die de bal in het lege doel kon tikken. Het werd nog mooier voor de Argentijnen toen Lucas Vila er met een harde knal 5-0 van maakte.

Extra veldspeler

Er restte de Duitsers niets anders dan keeper Nicolas Jacobi in te wisselen voor een extra veldspeler. Het leverde Duitsland vier corners op. Een corner werd door de Argentijnse lijnstopper met de voet tegenhouden. Hierdoor besloot de scheidsrechter de bal op de stip te leggen. Fürste bleef koelbloedig en pushte raak. Christopher Ruhr bepaalde drie minuten voor tijd de eindstand op 5-2.

Het is voor het eerst in de historie dat Argentinië, dat vier jaar geleden in Londen nog als tiende eindigde, in de olympische finale staat. Voor de Duitsers rest de strijd om brons.

Argentinië-Duitsland 5-2 (3-0)
1-0 Gonzalo Peillat (sc)
2-0 Gonzalo Peillat (sc)
3-0 Gonzalo Peillat (sc)
4-0 Joaquin Menini
5-0 Lucas Vila
5-1 Moritz Fürste (sb)
5-2 Christopher Ruhr

Reageer

Contact Us