Australië pakt finaleplek met overtuiging

De Australische heren speelden tot nu toe al een zeer sterk toernooi maar hebben vanavond in de halve finale wederom aangetoond dat zij een grote kanshebber zijn voor goud. De Kookaburra’s wonnen het duel met Argentinië met 5-1.

Australië Argentinië heren WK RU
Jacob Whetton viert zijn 3-0. Credit: Roel Ubels

Waar andere teams dit toernooi veel moeite hadden met de Argentijnse speelstijl gingen de Australische heren er met het grote overtuiging overheen. Met speels gemak baande het team van Ric Charlesworth zich door de Argentijnse defensie heen en was vooral de corner een groot wapen.

Al uit eerste corner van de wedstrijd opent Kieran Govers de score. Twee minuten eerder al had hij een kans om zeep geholpen maar in de herkansing was het dus wel raak. Argentinië komt er eigenlijk van begin af aan niet aan te pas waardoor de ‘Aussies’ via een goede corner van Jeremy Hayward en een hard backhandschot Jacob Whetton nog voor rust uitlopen naar 3-0.

Halverwege de tweede helft is het nog altijd eenrichtingsverkeer en laat Chris Ciriello zien dat ook hij een prima sleeppush bezit. Hij maakt de 4-0 en gooit de wedstrijd definitief in het slot. Zes minuten later maakt Hayward uit een corner zijn tweede van de dag waarna toernooitopscorer Gonzalo Peillat de marge terugbrengt naar vier.

Zondag om 15:15 treedt dit geduchte Australië in de WK-finale aan tegen Oranje.

Bekijk hier de doelpunten:

‘4: 1-0 Kieran Govers

’22: 2-0 Jeremy Hayward

’33: 3-0 Jacob Whetton

’49: 4-0 Chris Ciriello

’55: 5-0 Jeremy Hayward

’58: 5-1 Gonzalo Peillat

Reageer