Australië wordt tegenstander van België in strijd om vijfde plek

Op het WK onder 21 worden vandaag naast de halve finales ook de wedstrijden gespeeld voor plek 5 t/m 8. Nadat België zich vanochtend wist te plaatsen voor de strijd om de vijfde plek streden Australië en Nieuw Zeeland om een plek in de wedstrijd tegen de Belgen.

Australië heeft in het begin van deze wedstrijd het betere van het spel. De ‘Burra’s’ vallen veel aan maar stuitten telkens weer op de sterk keepende Robert Creffier. In de 19e minuut komt dan de eerste strafcorner van de wedstrijd op naam van Nieuw Zeeland, uit de rebound weet Jared Panchia te scoren. Australië mag uitnemen en ziet gelijk kans ook een strafcorner te halen. Via de stick van een verdediger sleept Cameron Joyce de gelijkmaker binnen.

Na negen minuten in de tweede helft pakt Australië dan de verdiende voorsprong wanneer Daniel Beale uit een counter Dylan Wotherspoon aanspeelt die dan makkelijk in kan tikken. acht minuten later lijkt het of Australië dan de voorsprong weet te vergrotenmaar het goal van Tyler Cowley wordt na videobeelden afgekeurd. Vervolgens hebben de Kiwi’s tien minuten voor tijd nog een grote kans op de 2-1 maar keeper Edward Chittleborough houdt zijn doel schoon. Met nog twee minuten te gaan zet Nieuw Zeeland alles op alles en vervangt het de keeper voor een extra veldspeler. Het mag niet baten, Australië wint met 2-1 en speelt zondag in de strijd om de vijfde plek tegen België. Nieuw Zeeland en Korea strijden om plek zeven.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.