Australiër Ford verkast naar Bloemendaal

Russel Ford maakt komend seizoen deel uitmaken van de selectie van Bloemendaal Heren 1. De 31-jarige voormalig-Australisch international speelde 158 interlands voor Australië en scoorde 72 goals voor de Kookaburras.

Tilburg Hurley heren Ford

Afgelopen seizoen was hij voor het eerst in de hoofdklasse actief, voor Tilburg. Bloemendaal, dat Matt Swann zag vertrekken wegens verplichtingen bij het nationale team, is blij met zijn komst. “We hebben een hele talentvolle groep,” aldus Pepijn Post, commissaris tophockey bij Bloemendaal. ” Zo spelen we in de voorhoede volgend jaar met de jonge Roel Bovendeert, Thierry Brinkman, Daniel Aarts en Jord Beekman. Daar past een internationaal ervaren spits bij en dat is Russell. Daarbij zijn we blij met de winnersmentaliteit die de Australische hockeyers van het afgelopen decennium zo kenmerkt.”

Comments (17)

 1. Kon bij Tilburg al niet echt potten breken en dan zou het nu een versterking moeten zijn voor Bloemendaal? Ik heb er mijn vraagtekens bij.

 2. Broer Dominic Aarts komt niet meer in de plannen voor dus van Russel? Heeft ook mooi 2 jaar weggegooid…..

 3. Broer Dominic heeft volgens mij nooit een kans gehad maar onderdeel geweest van een “package deal”. De jongste, Daniel, is de betere van de 2 en krijgt nu wel speelminuten itt Dominic.

 4. Floppieenteun

  Vraag me af wie Bloemendaal nog meer gaat halen? Bloemendaal kwam afgelopen seizoen eigenlijk te kort voor een play/off ticket. Van dat team vertrekken Swann (geweldige speler, een paar jaar geleden nog jeugd wereldspeler van het jaar), Gougnard en Boon. Boon is geen geweldige hockeyer. Hij heeft wel een (wereld) topcorner en is bovendien een geweldige afmaker. Gougnard was, naast Hofman, het creatieve brein van het elftal. Eerder vertrokken de afgelopen jaren al grote spelers: Brouwer, N. Meijer, Dwyer, Kessing en last but not least, de Nooijer. Als het om talenten gaat doet Bloemendaal goede zaken. Belangrijk om daar ook mee door te gaan. Alles en iedereen rond Bloemendaal wil echter ook gearriveerde toppers zien. Bakker, Kemperman, de Wijn, Verga en Baart zijn spelers die je gelijk sterker maken. Talenten kunnen zich daar dan aan optrekken. Het valt op dat Bloemendaal deze (Nederlandse) spelers de afgelopen jaren niet heeft kunnen halen, terwijl deze spelers zelf ook weten dat Bloemendaal de mooiste club is om voor te spelen (28x landskampioen, 4x de europacup 1 en de beste sfeer en volste tribunes bij de belangrijke wedstrijden). Wat Bloemendaal in mijn ogen nu nog mist. Een dynamieke, creatieve middenvelder: type Child, Briels? en een top verdediger: Type Knowles, de Wijn. Bovendien gaat het zonder het halen van een echte topcorner niets worden. Laten we hopen dat de beleidsbepalers bij Bloemendaal zo slagvaardig zijn om dit te realiseren.

 5. Floppieenteun

  Voor:

  Ford
  Bovendeert
  Aarts
  Brinkman
  Beekmans

  Midden:

  Schuurman
  van Puffelen
  Hofman
  Molenaar
  Vos
  Dynamieke, creatieve middenvelder/topcorner

  Achter:

  van Doorn
  Jenniskens
  Jolie
  Topverdediger/topcorner

  Doel:

  Stockmann
  Visser

 6. @Floppieenteun, je naam doet vermoeden dat je dicht bij de club staat. Ik kan jouw redenering volledig volgen maar is er wel budget bij deze club om deze twee broodnodige spelers te halen? Bovendien worden het geen Belgische of Australische internationals en Van der Weerden en De Voogd krijg je niet zomaar los.

 7. Floppieenteun

  @Virdis, denk dat je wel eens gelijk kan hebben. Blijf het wel vreemd vinden. In Bloemendaal moet dit toch geen probleem zijn? Misschien zegt het iets over het vertrouwen wat eventuele investeerders hebben in de huidige beleidsbepalers? Lees ook het wekelijkse stukje van de voorzitter op de site van Bloemendaal. Ik citeer: Amsterdam werd derde en mag het komend seizoen meedoen aan de EHL. Dat laten we een jaartje aan ons voorbij gaan. Kunnen we ons concentreren op de competitie. Zegt veel, toont weinig zelfkritiek en niet de ambitie die bij Bloemendaal past. De Duitse, Belgische en Australische internationals kan je inderdaad niet halen dit jaar. Ben van mening dat er daarnaast nog genoeg spelers zijn die interessant kunnen zijn voor Bloemendaal. Kwestie van willen, visie en echt hockeyverstand. A.Jackson was een topcorner geweest, ligt nu net vast in Engeland. Hiebendaal was een goede geweest, bijgetekend bij HGC. Verder blijf ik Simon Child een meer dan prima speler vinden. Zou gelijk een van de betere spelers bij Bloemendaal zijn. Denk dat er op de Duitse en Australische markt mogelijkheden zijn. En wie weet levert het samenwerkingsverband met India interessante spelers op? Singh is wat dat betreft natuurlijk geen goed voorbeeld. Ford is trouwens een prima aankoop. 158 interlands en 72 goals, en dat bij het in die periode beste land van de wereld. Kan gezien z´n leeftijd ook nog wel enkele jaren mee. Prima zet dus, alleen nog lang niet voldoende.

 8. Bl’daal de mooiste club om voor te spelen??????? wat een arrogantie en wat een onzin kraam je uit zeg. er is daar nooit een hond op die club op zondag en daarnaast spelen er alleen maar import buitenlanders, elke 4 jr staat daar een compleet ander team, nauwelijks echte clubmensen. en 28 titels? waar haal je dat vandaan man?? de koopclub ten top de laatste jaren met al die gekochte toppers uit het buitenland. ik voorspel een over 5 jr is bl’daal een simpele middenmotor. over 10 jr vechtend tegen degradatie. de clubs in de grote steden gaan de dienst uitmaken: kampong, r’dam, oz en amsterdam. misschien den haag erbij.

 9. Harry uit Eindhoven? Bloemendaal heeft wel degelijk 28 titels gehaald (zie hieronder).

  Bloemendaal heeft veel geinvesteerd in de nieuwe generatie in H1 en wat dat betreft meer toekomst dan de koop clubs in Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. Daarbij heeft Bloemendaal een netwerk van oud-spelers die de club een warm hart toedragen.

  Elke 10-15 jaar staat er een nieuwe sterspeler op (Diepeveen, Bovenlander, De Nooijer) – Bloemendaal is een prachtige club die Nederland moet koesteren.

  Mannen
  Landskampioen:
  1919, 1920, 1921, 1922, 1923, 1986, 1987, 1988, 1989, 1991, 1993, 1999, 2000, 2002, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
  Als BMHC: 1938
  Als De Musschen: 1910, 1911, 1912
  Europacup I:
  Eerste: 1987, 2001
  Tweede: 1988, 1994, 2000
  Derde: 1989, 1990, 1992, 2003, 2007
  Euro Hockey League:
  Eerste: 2009, 2013
  Europacup II:
  Eerste: 2006
  Landskampioen zaalhockey
  1987

 10. Harry, snap je hele verhaal niet. Iedere 4jaar een ander team? 2004 en 2005 vertrokken er 4 Kampongers naar de Bloemendaal en hebben daar ruim 9 jaar gespeeld en Stockmann staat er nog steeds onder de lat. Bovendeert ,Schuurman en van Puffelen zijn ook niet na een jaar vertrokken. Dus verdat je die grijze massa omzet in woorden op papier effies nadenken.

 11. Floppieenteun

  @Harry, Bloemendaal heeft toch echt 28 landstitels. @Kopje is in z´n haast nog de landstitels van 1898, 1900, 1903, 1905 en 1925 vergeten :-). En arrogantie? Bloemendaal speelt wekelijks voor tussen de 500 en 1500 man (competitie)(die zijn, naast de hockeyers op de velden, allemaal wel op de club). Bij play-off wedstrijden zijn er tussen de 2500 en 3500 man, en bij een EHL toernooi tussen de 5000 en 6500. Hoeveel clubs in Nederland kunnen dat nog meer zeggen? Naast de vele nationale en internationale prijzen hebben ze bovendien de grootste speler ooit voortgebracht (naast andere hele grote spelers). Ook is de ligging van het complex uniek. Lijkt me dan toch de mooiste club om voor te spelen. Begrijp ook niet dat spelers als een Kemperman en een de Wijn dat niet zien. De keuzes van Kemperman (Koln en Kampong) hebben hem, op sportief gebied, nog weinig succes opgeleverd. Zouden deze twee spelers bij Bloemendaal spelen, dan gaan ze de komende jaren prijzen winnen. Is het niet volgend seizoen, dan het seizoen daarop, als de talenten weer verder zijn, en er een team staat aangevuld met top buitenlanders.

 12. Waar is joep vd loo in dit rijtje dan @floppieenteun

 13. @floppie, ga je toch even voorbij aan Amsterdam, de oudste en meest succesvolle hockeyclub van Nederland. bij de heren meer titels dan bl’daal (21 versus 19) en bij de dames ook nog eens 19 titles (nog altijd meer dan den bosch), verder oprichter van de knhb. dus ff dimmen daar in dat rijkelui gehucht.

 14. VosDartee

  Wacht nog steeds op Pelle Vos om zijn kunsten echt eens te laten zien, wat kan hij waanzinnig hockeyen zeg….

  Is Kieran Dartee niet een optie? Scoort er 38 als ik mij niet vergis, weliswaar in de OVK maar volgens mij speelde Molenaar zelfs 1e klasse voor B’daal

 15. Floppieenteun

  Goede speler. Talent (21 jaar), afkomstig uit de jeugd van Den Bosch. Daar minuten gemaakt in de Hoofdklasse (centrale verdediger/tweede cornerman). Het afgelopen seizoen de grote man bij HDM (38 doelpunten/strafcorners)(net geen promotie naar de hoofdklasse). Valt me wel op dat hij niet in een vertegenwoordigend elftal speelt? Als verdediger niet goed genoeg, maar wel een topcorner?

 16. @Floppieenteun

  Weet jij waarom Vos soms niet eens bij de selectie zat begin van het seizoen? Te weinig vertrouwen? Heb Vos meerdere malen zien spelen en wat hij met een bal en stick kan is toch echt uitzonderlijk… vond het mede daarom zo vreemd te zien dat hij soms niet eens meedeed…

 17. Floppieenteun

  Vos is inderdaad een talentvolle speler. Een goede techniek en ook altijd de juiste instelling. Z´n snelheid is echter nog niet goed genoeg. Vos passeert op techniek een tegenstander, en kan dan niet door versnellen. Gevolg: in een te drukke ruimte komen, actie niet kunnen doorzetten, en een tikje breed moeten geven.

Reageer