Australische heren pakken wederom goud op Commonwealth Games

Net als de Australische hockeyvrouwen hebben ook de heren vandaag het goud gepakt op de Commonwealth Games in Glasgow. De Kookaburras wonnen in de finale met 4-0 van India en grepen daarmee voor de vijfde keer op rij de titel.

Australië Argentinië heren WK RU
Credit: Roel Ubels

De wereldkampioen, voor het eerst sinds lange tijd zonder coach Ric Charlesworth, waren het gehele toernooi oppermachtig en gingen ook in deze finale goed van start. Al na dertien minuten zette Chris Cirello met een rake corner de 1-0 op het scorebord waarna hij zijn kunstje vlak voor rust nog een keer herhaalde en Australië met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in ging. India had tot dan weinig in te brengen op het veld en daar veranderde ook in het tweede bedrijf weinig aan. De oppermachtige Kookaburras liepen via wederom Ciriello (zijn tweede hattrick van het toernooi) en Eddie Ockenden, die na knap voorwerk van Kieran Govers de bal voor het intikken had, uit naar 4-0.

Met deze overwinning is de vijfde titel op rij een feit. India pakt knap het zilver en het brons gaat naar Engeland dat eerder op de dag met 4-2 won van Nieuw-Zeeland.

Reageer