Bakhuis: 'De HGC-pijlen staan gericht op de play-offs' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Bakhuis: ‘De HGC-pijlen staan gericht op de play-offs’

De mannen van HGC presteren dit seizoen erg goed en hebben twee wedstrijden voor het eind van de competitie zelfs nog een kans op het bereiken van de play-offs. Aankomend weekend staat eerst de belangrijke wedstrijd tegen Bloemendaal op het programma, waarna het team van aanvallende middenvelder Koen Bakhuis zondag op bezoek mag bij Schaerweijde. 

Afgelopen weekend won HGC, ondanks een wel heel aparte voorbereiding, met 2-4 van Den 24 Koen Bakhuis H1 HGC 13-14 trim_newBosch. “We begonnen erg rommelig aan de wedstrijd,” vertelt Bakhuis. “Door een ongeluk op de snelweg, stonden er vier teamgenoten muurvast in de file die ze niet meer konden ontwijken. Zij misten het begin van de wedstrijd en enkele anderen kwamen net tien minuten voor de wedstrijd aan. We begonnen hierdoor een kwartiertje later met een heel ander team dan op de planning stond maar gelukkig hadden we toen in ieder geval twaalf spelers.” Gelukkig voor HGC had dit niet veel invloed op de wedstrijd. Al snel pakte de ploeg een voorsprong, die na rust zelfs werd uitgebouwd tot 0-4. “Den Bosch speelde vol op de aanval in de laatste fase van de wedstrijd en naar mijn gevoel werden wij iets te laconiek, blikt Bakhuis terug. “We dachten even dat we er al waren en daardoor maakten we wat slordige fouten. Zij profiteerden daar twee keer van. We konden het ons nog veroorloven, maar vrijdag zal dat absoluut niet het geval zijn.”

Vrijdag staat voor de heren uit Wassenaar namelijk de belangrijke wedstrijd tegen Bloemendaal op het programma. Als HGC wint komt het op gelijke hoogte met Bloemendaal en zal alles afhangen van de laatste speelronde. “De vorige keer toen we tegen Boemendaal speelden waren onze twee Nieuw Zeelanders (Shea McAleese en Phil Burrows, red.) er niet bij,” vertelt Bakhuis, die dit seizoen zelf al acht keer het net wist te vinden. “We verdedigden in dat duel slordig. Met Rogier Hofman en Ronald Brouwer heeft Bloemendaal veel snelheid en een goede counter. Vrijdag zullen we dus wat voorzichtiger moeten zijn met de bal. Als we daarnaast ook gebruik kunnen maken van onze eigen snelheid, belooft het een zeer interessante vrijdagavondpot te worden.”

Zolang de kansen er zijn heeft Bakhuis alle vertrouwen in het behalen van de play-offs. “Het kwam als een klap dat we verloren van Amsterdam en Kampong. We wisten precies wat ons daarna te doen stond, namelijk negen punten halen uit de laatste drie wedstrijden. Als de concurrentie punten laat liggen en je maakt daarvan geen profijt, dan kun je jezelf straks pas echt voor je kop slaan. Als wij winnen van Bloemendaal, komt het allemaal op de laatste dag aan. Er zijn gekkere dingen gebeurt in de sport, dus ik geloof er echt nog in.” Mochten de heren van HGC daadwerkelijk de volle score halen uit de laatste wedstrijden en Amsterdam zou punten laten liggen in de wedstrijd tegen Laren of Rotterdam, dan speelt het team van Bakhuis het weekend daarna de halve finale van de play-offs.

HGC had in het begin van het seizoen als doelstelling om goed mee te draaien in de middenmoot. Naarmate het seizoen vorderde is de ploeg van coach Dirk Loots dat doel heel langzaam gaan bijstellen. “Op een gegeven moment werd het gewoon duidelijk dat we dit seizoen voor de play-offs konden gaan spelen,” zegt Bakhuis. “Daar richtten we met HGC vanaf toen ook daadwerkelijk de pijlen op en dat doen we nu nog steeds. Het zou dus wel een domper zijn als we het nu net niet zouden halen, al doet dat niet af aan de goede prestatie die we dit seizoen geleverd hebben.” De pas 20-jarige aanvaller, die soms ook meedraait op het middenveld, denkt dat als de play-offs dit jaar niet gehaald worden, de kans groot is dat zijn ploeg volgend jaar weer om een plek bij de top vier kan meespelen. “Er is een goede basis gelegd voor volgend seizoen. Alles wat we dit jaar goed gedaan hebben, nemen we natuurlijk mee naar volgend jaar. Het team blijft zo goed als zeker helemaal  bij elkaar, dus ik denk dat we om deze redenen volgend jaar ook een serieuze concurrent kunnen zijn van de topploegen. Maar dit seizoen is nog niet eens gespeeld. Eerst gaan we aankomend weekend strijden voor wat we waard zijn,” aldus een gemotiveerde Bakhuis.

Comments (2)

  1. Boriskoendedurum

    Wat een koning

  2. pitbullliefhebber

    KoningKoen

Reageer