Bas Campbell: Zo'n EHL weekend doorbreekt een beetje het vaste ritme' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Bas Campbell: Zo’n EHL weekend doorbreekt een beetje het vaste ritme’

De heren van Rotterdam spelen aankomend weekend in Lille de voorrondes van de EHL tegen gastclub Lille en het Engelse Reading. Voordat het zover is spelen ze morgen een oefenwedstrijd in Antwerpen waarna ze doorrijden naar Frankrijk.

Bas Campbell

Vanavond vertrekken de Rotterdammers al naar België. Bas Campbell vindt het wel fijn, zo’n EHL weekend tussen de Hoofdklasse wedstrijden door. “Ja het is weer eens wat anders dan een normale trainingsweek. Je komt een beetje uit het vaste ritme en bent veel met het team samen. Ik vind het heel leuk, het doorbreekt een beetje het normale trainingspatroon.”

De eerste EHL wedstrijd spelen ze vrijdag tegen Lille, een team waar Campbell nog niet eerder tegen speelde. “Rotterdam heeft volgens mij wel ooit tegen ze gespeeld maar toen was ik er nog niet bij. We hebben er ook nog niet veel over gesproken, dat doen we denk ik vanavond of morgen. Ik weet dus nog niet echt wat ik er van kan verwachten. Dat is ook het leuke, in de de Hoofdklasse speel je al jaren tegen dezelfde clubs en bij de EHL tegen tegenstanders waar je minder van weet.”

Zaterdag treffen de mannen uit de havenstad wel een oude bekende. Ze spelen dan tegen het Engelse Reading waar ze nog een appeltje mee te schillen hebben. Vorig jaar werd Rotterdam namelijk in de knock out fase door dit team uit het toernooi gespeeld. Campbell verwacht een fysiek sterk team al weet hij niet hoe ze ervoor staan ten opzichte toen. “Ik denk dat we die wedstrijd wel gaan terugkijken, er zullen vast nog overeenkomsten zijn met het Reading van vorig jaar. Wij speelden toen trouwens niet onze beste wedstrijd dus ik denk dat we van die beelden nog wel wat kunnen leren. Maar, vervolgt de spits, we concentreren ons eerst op Lille en dan kijken we weer verder.” Op de vraag of hij nog wat goaltjes mee gaat pikken antwoordt hij lachend: “Ja, ik ga er wel vanuit! Nee, ik hoop er wel op natuurlijk. Het is altijd leuk om te scoren dus waarom niet.”

Doordat ze hun laatste wedstrijd op zaterdag spelen hebben de Rotterdammers zondag vrij. Ze zijn dan uitgenodigd om in de Kuip de Eredivisie wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles bij te wonen. Campbell heeft er zin in, want hoewel hij zelf niet uit Rotterdam komt is hij wel al zijn hele leven voor Feyenoord. “Ja, eigenlijk toevallig, het is niet pas sinds ik hier speel. Ook leuk om eens een zondag vrij te hebben en naar zo’n wedstrijd te gaan, eens niet met hockey bezig te zijn. Is alweer een tijd geleden dat ik dat voor het laatst deed.”

 

Comments (5)

 1. Cas Bampbell

  Koning! Geniale speler trouwens!

 2. P. Van Spaandonk

  Dit is een hele grote speler!

 3. Bas Campbell is zeker een hele grote speler ! Echt een wereldgozer ook, een puur sieraad voor de sport.

 4. M.Van Spaandonk

  Ik sluit me volledig aan bij bovenstaande reacties.
  Voor deze jongen kom ik naar het stadion, hele grote meneer binnen de hockeysport!

 5. L. van Spaandonk

  Het sarcasme druipt van jullie berichten af…

Reageer