Belgische topkeeper volgend seizoen onder de lat bij Oranje Zwart - Hoofdklasse Hockey Nederland

Belgische topkeeper volgend seizoen onder de lat bij Oranje Zwart

Vincent Vanasch. keeper van de Belgische nationale ploeg, staat volgend seizoen in Eindhoven onder de lat en zal dus het stokje overnemen van Mark Jenniskens, zo maakt het Einhovens Dagblad bekend.

Callioni FacundoArgentinië - België credit: FIH

Vanasch keept momenteel bij regerend landskampioen Waterloo Ducks. De 26-jarige Waal heeft in Eindhoven een contract getekend voor twee jaar. Daarmee heeft de hoofdklasser een meer dan waardige opvolger gevonden voor Mark Jenniskens, die na dit seizoen minder tijd aan zijn sport wil besteden.

Volgens OZ-coach Michel van den Heuvel behoort Vanasch minimaal tot de vijf beste keepers van de wereld. “En dat is nog wel ruim genomen,” aldus de coach.

Comments (22)

 1. Klaas-Jan

  Goeie keeper, buitenlander nummer 7 voor OZ dat dan weer wel.

 2. Spelen straks meer buitenlanders dan Nederlanders bij OZ, zorgwekkend.

 3. Tja zal als Rotterdammer wel boter op mijn hoofd hebben, maar begrijp die keuze voor dat hele contingent buitenlanders bij OZ niet zo. Ik bedoel, je hebt al 6 Nederlandse internationals. Dan heb je toch niet 3 belgen, drie pakistanen en een spanjaard nodig? Dan heb je internationals op de bank zitten. Als je zoveel internationals hebt, (en dan ook nog een aantal van de betere uit de NL selectie) dan is twee of drie buitenlandse toppers toch genoeg om mee te draaien?

 4. Had OZ 2 seizoenen geleden niet grote financiele problemen? in dit tempo met Buitenlanders aantrekken en weet ik veel hoeveel Nederlandse internationals een fulltime hockeycoach ga je snel weer die kant op.

 5. Lekker ook voor de toekomstperspectieven van de jeugd. Die kunnen op hun 18e vrijwel allemaal op zoek naar een andere club.

 6. Eindhovens Dagblad schreef enkele weken geleden dat de drie Pakistanen komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid niet terug keren naar OZ.

 7. @wouter, dan nog blijft het lachwekkend veel buitenlanders bij een topclub met al weet ik veel hoeveel Ned Internationals.

 8. bloemendaeler

  Jongens, niet zeuren. Elke week mogen we kijken naar de beste hockeyers ter wereld op de Nederlandse velden, dat zie je nergens anders. Wees blij dat het niet andersom is en dat alle Nederlanders in Brussel of Hamburg spelen.
  OZ gefeliciteerd met de waardige opvolger!

 9. Eindelijk nog eens een zinnige Bloemendaalse reactie deze week hier 🙂 Wees blij dat je mag gaan kijken naar de beste hockeyers ter wereld iedere week ipv te zeuren. Jonge talenten die goed genoeg zijn (dus niet alleen hoofdklassewaardig) pakken heus wel hun kans.
  Lee: misschien willen ze in Eindhoven wel meer dan gewoon meedraaien…
  Enne donleo, maak je maar geen zorgen. De toppers die hockeyen voor het geld doen dat niet bij OZ. Naar OZ kom je omdat je graag in deze ploeg wil spelen. Elders kunnen de toppers veel (heel veel) meer verdienen. Dit OZ bestuur weet goed waar ze mee bezig zijn…

 10. @E, nee klopt de toppers komen naar OZ omdat het daar zo gezellig is, dream on.Al deze spelers hadden vroeger ook al een OZ poster boven hun bed en de coach doet het ook voor consumptiebonnen.

 11. Flauwe grap

  Het schijnt dat ze een talentvolle jonge keeper hebben die al een heel jaar heeft geoefend voor op de bank te zitten. Die zal komend seizoen nog met nog meer routine op de bank zitten.

 12. Vanasch is aanwinst die in nederland niet rondloopt.
  moet je mij eens vertellen welke keeper er in nederland in de top kan mee draaien als hij uit de jeugd komt. niet 1, keepers worden beter naarmate ze ouder worden… dus die hebben gewoon geduld nodig. kijk bij Den Bosch, leuke jonge keeper maar echt veel punten pakken is er niet bij, dat komt later natuurlijk wel! maar dat is het verschil tussen top en geen top notering. het enige probleem dat er zich met vanasch kan voordoen is een taalprobleem in de coaching. + Frank, de keeperstrainer van OZ is ook de Keeperstrainer van de Belgische ploeg… die zal wel weten wat hij doet zeker? 🙂 ik zeg zeker goede keuze van OZ. hij moet alleen niet in zijn handen klappen zoals bij Waducks na elke redding, want in nederland zijn we daar te nuchter voor. 🙂 Succes!

 13. Het “gentlemen’s agreement” met ten hoogste 3 buitenlandse spelers bestaat kennelijk niet meer ? OZ begon ooit met het aantrekken van buitenlandse spelers en blijven dat kenneljk doen ongeacht hun jeugd die hierdoor waarschijnlijk geen kans maken om het 1ste te komen

 14. @Diederik, jou opmerking ivm jeugd van OZ klopt niet, elk jaar krijgen jonge kerels eveneens hun kans….check it out !

 15. OZ zet keeper van A1 op de spelerslijst waardoor hij daar een jaar niet kan keepen en haalt vervolgens de zoveelste buitenlander. Lekker voor die jongen.

 16. @bak31 Je hebt blijkbaar een goed overzicht over alle jonge keepers in Nederland. Hoe doe je dat? Het hele land afreizen om overal bij de tweede teams te kijken? Of bezoek je alle trainingen van de hoofdklasse clubs?

 17. Keepers die net uit de jeugd komen worden niet -of het moet nood zijn- in de basis onder de lat gezet in de hoofdklasse. Lekker vlieguren gaan maken in de overgangsklasse. Stockman en Blaak hebben die route ook genomen en zijn daar niet slechter van geworden.

 18. @bak31 wat een onzin! Er lopen in Nederland zat jonge talentvolle keepers rond alleen rond kijken en scouten dat is het sleutel woord.

 19. De discussie over buitenlandse spelers of speelsters behoeft een kleine nuance. De meeste Belgische spelers of speelsters wonen weliswaar over de grens maar vanuit Eindhoven of Brabant is de afstand met 100 km te overzien. Indien we deze afstand al te veel vinden kunnen de meeste randstad teams wel inpakken want dan blijft er van hun “niet buitenlandse” selectie niet veel meer over.

 20. @yep, dus bij de meeste randstadteams wonen de niet buitenlanders ook op 100km afstand van hun clubs? wat een onzin die je roept.

 21. OZ heeft in de A1 4 spelers rond lopen die in de Nederlandse selectie u18 zitten. zonde!

 22. nou dan wil ik de volgende keer ook niet meer het excuus horen dat al het geld in de randstad ligt voor het hockeyen want elke keer als ik daar kom krijg ik dat excuus weer naar me hoofd gegooid. ook zou ik het dan leuk vinden als we binnen kort niet de hoofdprijs betalen voor een kaartje bij de playoffs of de EHL

Reageer