Blaak: 'Het vele reizen en trainen in India is nu iets teveel van het goede' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Blaak: ‘Het vele reizen en trainen in India is nu iets teveel van het goede’

Zijn koffer voor de Hockey India League was al gepakt maar toch besloot Pirmin Blaak vandaag af te zien van deelname. Een moeilijke beslissing voor de tweede keeper van Oranje die merkt dat hij na een druk hockeyjaar even iets rustiger aan moet doen.

Pirmin-Blaak_ir_01

“Toen ik er destijds voor koos om toch naar India te gaan zat ik vol in de energie, voelde ik me sterk. Ik merk dat ik nu minder energie over heb, gewoon even de tijd moet nemen en voor rust moet kiezen,” legt de keeper uit. “Ik heb daarnaast ook voor het eerst wat kleine blessures waar ik normaal nooit last van heb. En daarom heb ik samen met onze manager, Maarten van Heeswijk, besloten dat ik daarvan wil herstellen en dat ik dus niet naar de HIL ga. Een hele moeilijke beslissing.”

Afgelopen jaar speelde Blaak een lang seizoen met Rotterdam waarna een drukke zomerperiode met het Nederlands elftal volgde. Verder liep ook zijn studie gewoon door waardoor van rust weinig kwam. Voordat hij naar India vertrok voor de Hockey World League had hij echter niet voorzien dat hij de HIL zou gaan missen. “Ik heb mijn spullen ook meegenomen maar merkte gewoon dat het even te zwaar is geweest, zowel mentaal als fysiek. Zelfs als tweede keeper,” voegt hij er lachend aan toe.

Hoewel hij toegeeft dat de positie van  tweede keeper vooral mentaal soms zwaar kan zijn heeft dit volgens hem niets te maken met deze beslissing. “Dat Jaap (Stockmann, red.) in een wedstrijd als gister bijvoorbeeld heel goed is geeft me eigenlijk juist heel veel energie. Ik wil gewoon ook elke keer beter worden en als hij beter wordt moet ik ook weer wat harder werken dus het blijft elke keer een uitdaging.”

Drie jaar geleden ging de Rotterdamse keeper ook al door een dergelijke fase. “Toen was ik gewoon oververmoeid dus nu weet ik dat dit het moment is om te zeggen dat ik niet ga. Nu kan ik nog terug. Als straks het WK is en je hebt dit, dan lig je er gewoon uit.”

Het laatste wat de opgewekte Blaak wil is dat mensen denken dat hij nu in zak in as zit. Want dat is volgens hem totaal niet het geval. “Het betekent niet dat als ik nu een wedstrijd bij Oranje zou spelen, ik niet sterk zou zijn. Nee ik weet gewoon dat als ik hier blijf, ik twee of drie keer per week in het vliegtuig zit en daar pas ik nu voor. Het vele reizen en trainen in India kan zwaar vallen, ik zou hier in totaal anders negen weken zijn. Dat is nu iets te veel van het goede. ”

Comments (1)

  1. Hoofdklassehockey is het forum aan het censureren, zonder dat er een regel is overtreden?

Comments are closed.