Blaak: 'Hockey viel me zwaar en dat was ik niet gewend' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Blaak: ‘Hockey viel me zwaar en dat was ik niet gewend’

De heren van Rotterdam wonnen gisteren vrij eenvoudig van Den Bosch. Aan de Oosterplas zette de regerend landskampioen de thuisploeg met 0-4 aan de kant. Rotterdam keeper Pirmin Blaak vertelt in het Rotterdamse AD over zijn keuze om niet deel te nemen aan de India Hockey League en over zijn verwachtingen van de rest van het seizoen.

Zondagmiddag wisten de Bossche aanvallers Blaak niet één keer te passeren. “We hebben hoogstens vijf strafcorners weggegeven,” vertelt Blaak. “Eigenlijk heb ik niet echt veel te doen gehad.” De goalie zou dit weekend eigenlijk uit komen in de finale van de Hockey India League voor de Dehli Waveriders. Toen het Nederlands team in januari in India verbleef, gaf Blaak aan de HIL dit jaar over te slaan en terug te keren naar Nederland. “Vanaf de Olympische spelen ben ik alleen nog maar met hockey bezig geweest. Het viel me ineens zwaar en dat was ik niet gewend,” legt Blaak, voor wie de keuze niet makkelijk was, uit. “Ik heb er vorig seizoen veel geleerd en daar komt bij dat het een lucratieve competitie is. Dat hoeven we niet onder stoelen of banken te steken.” Bondscoach Paul van Ass gaf eerder aan dat hij liever niet had dat zijn spelers, in aanloop naar het WK in Den Haag, deel zouden nemen aan de India Hockey League. Dit was voor Blaak overigens niet van invloed voor zijn keuze. “Omdat het hockey me zwaar viel, heb ik met een aantal mensen overlegt wat ik moest doen. Ik heb er juist niet met Paul (Van Ass, red.) over gesproken.”

De Dehli Waveriders werden gisteren kampioen, maar dat moest de keeper dus aan zich voorbij laten gaan. “Ik heb de competitie zo veel mogelijk gevolgd. Natuurlijk was het mooi geweest om dat kampioenschap mee te maken, maar ik vond het fijn om weer met Rotterdam mee te kunnen doen,” zegt Blaak. “Zeker omdat de competitie in vijf weken wordt afgerafeld. Daarbij zijn er genoeg teams die zich verslikken in de uitwedstrijd tegen Den Bosch. Gelukkig is dat bij ons niet gebeurd.” Voor Rotterdam verwacht Blaak geen makkelijke weken. “Er staan nog twee topduels op het programma. Uit tegen Bloemendaal en Amsterdam. Maar we treffen ook een aantal teams die tegen degradatie vechten. Die punten kunnen we ook niet zomaar ophalen. In de eerste seizoenshelft hebben we een goede reeks neergezet. Als we daar weer in slagen, verwacht ik dat we de play-offs halen,” aldus Blaak. Rotterdam stijgt door de overwinning op Den Bosch naar de tweede plek en staan nu vier punten achter op lijstaanvoerder Oranje Zwart. Zondag staat hekkensluiter Tilburg op het programma.

Reageer