Bloemendaal presenteert nieuwe selectie | Hoofdklasse Hockey Nederland

Bloemendaal presenteert nieuwe selectie

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Het was deze zomer lang stil bij voormalig landskampioen Bloemendaal, maar nu laat de club op haar website weten hoe zij ervoor staat voor aankomend seizoen.

Clubiconen Teun de Nooijer, Wouter Jolie, Jaap Stockmann, Tim Jenniskens, Nick Meijer, Olmer Meijer (foto), Eby Kessing en Ronald Brouwer hebben voor meerdere jaren hun contract verlengd.

“Alle bovengenoemde spelers zijn de laatste jaren in meerdere opzichten erg belangrijk geweest voor Heren 1 en onze club. Zij zijn belangrijke cultuurdragers met een groot hockeyend vermogen en daarnaast in staat om alle jonge talenten in de selectie verder te helpen in hun hockey carrière,” schrijft de club op haar website.

Verder kan Bloemendaal rekenen op de diensten van international Rogier Hofman, de nieuwe aanwinst Stijn Jolie van Almere en de Jong Oranje-spelers Glenn Schuurman, Roel Bovendeert, Diede van Puffelen en Rik van Kan.

Junioren Renz van der Wal, Thomas van Doorn, Pelle Vos, Tom van Hooydonk en Hidde Koopman stromen vanuit de eigen jeugdopleiding door naar het eerste mannenteam.

Hoofdcoach Dave Smolenaars zal tot 2014 aan het team verbonden blijven en wordt geassisteerd door Diederik van Weel en André Morees.

Comments (13)

 1. Denk dat Bloemendaal minder is dan voorgaande jaren.

 2. Vijf jeugdspelers toevoegen aan je H1, altijd +1

 3. denk dat stijn jolie wel eens de sensatie van het komende seizoen kan worden, fantastische hockeyer.

 4. Hoofdklasse speler

  Denk dat bloemdaal minder is dan afgelopen jaren, zet mijn gelf dit jaar in op adam

 5. Stijn jolie kon in de overgangsklasse het verschil al niet maken dus een sensatie zal het niet worden.. mag blij zijn met een paar minuten per wedstrijd!
  Hofman wordt de spil van het team komend seizoen

 6. Floppieenteun

  Goed beleid! Het beste wat de clubleiding kon doen. In het komende pre olympische jaar zijn alle clubs op papier zwakker geworden door het ontbreken van veel buitenlandse spelers. HC Bloemendaal heeft verhoudingsgewijs nog veel topspelers (Oranje/jong Oranje), daarom is het verstandig om nu jeugd te brengen. Volgend seizoen wordt weer een heel ander verhaal, als buitenlandse spelers weer aangetrokken kunnen worden. Persoonlijk hoop ik nog op het aantrekken van 1 a 2 topspelers (bv. Kemperman/de Wijn), om zo wat meer zekerheid in te bouwen, wie weet, het is nog geen 1 september.

 7. NietFloppieenteun

  Verbaasd me dat Olmer Meyer boj de iconen zit. Bekend is dat Bloemendaal op zoek was naar een andere sc specialist, alleen zaten die vast aan hun contracten. Als Teun heel blijft zet ik mijn geld op hun.

 8. zie Kemperman dit jaar nog niet komen, heeft nog een contract in duitsland en denk niet dat Bloemendaal in de buurt kan komen van dat salaris.

 9. Floppieenteun

  @NietFloppieenteun;@speler; Olmer Meijer heeft verleden jaar prima gepresteerd en is nog betrekkelijk jong. Logische keuze dus. Denk wel dat je gelijk hebt, als je stelt, dat een strafcornerspecialist a la Doerner, Taekema, Jackson, v/d Weerden een prima toevoeging zou zijn op de huidige verdedigers. Misschien ontwikkelt zich een van de vijf nieuwe talenten tot een absolute strafcornerspecialist? De verdediging moet in de breedte sterker worden (de Wijn?), daar is iedereen het wel over eens, vooral na het vertrerk van Boerma. Kemperman zal wel niet komen, geloof alleen niet dat geld daarbij de bepalende factor is, alhoewel hij in de Nederlandse competitie sportief beter af is!

 10. Floppieenteun

  Interview met Joof Verhees (commissaris tophockey HC Bloemendaal) op Hockey.nl:`De Wijn zou goed bij HC Bloemendaal passen`. De Wijn is nog niet benaderd door HC Bloemendaal. De bal ligt dus bij de Wijn zelf, zou ervoor gaan als ik hem was, Kampong is niet sterker geworden en HC Bloemendaal is een duidelijke positieverbetering, denk hierbij ook aan de komende OS. Hij speelt dan bij HC Bloemendaal tussen veel Oranje en jong Oranje spelers, bovendien heeft de Nooijer bijgetekend tot 2013.

 11. @floppieteun, gelukkig heeft deze jongen meer verstand dan jij toont door gewoon zijn contract te respecteren ipv een breuk te gaan forceren.laat bloemendaal zoals nu een keer jeugdspelers inpassen er spelen volgens mij al 7 of 8 internationals hoeveel wil je er hebben?

 12. @floppieenteun ff kappen met die onzin. gelukkig is verhees wat genuanceerder in zijn interview. bloemendaal beter als amsterdam? niet gezien vorig jaar. willen de wijn ook wel hebben.

 13. hockeyaltijd

  @dehaas Beter DAN. En dat viel heel erg mee.

Reageer