Bloemendaal wint ruim van HGC - Hoofdklasse Hockey Nederland

Bloemendaal wint ruim van HGC

Bloemendaal won gister ruimschoots van HGC. De oranjehemden wisten gisteravond de ploeg uit Wassenaar met 1-6 te verslaan. Australiër Chris Ciriello maakte drie doelpunten.
Vroeg in de wedstrijd had Bloemendaal al twee strafcorners, waarvan Ciriello de tweede kon benutten: 0-1.
HGC liet niet gelijk over zich heen walsen en kwam in de wedstrijd. De thuisploeg kon zelfs twee keer uit een strafcorner scoren, maar tevergeefs. De mussen waren echter wel trefzeker. Na ruim een kwartier scoorde Ronald Brouwer, met een prachtig backhand schot, de 0-2.
Later zorgde, na een goed opgezette aanval over de rechterkant, Teun de Nooijer voor de derde treffer. Derk Hoek had voor HGC de aansluitingstreffer kunnen maken, maar de grote kans die hij kreeg werd niet benut.
Na de pauze zette Bloemendaal het scorekanon weer open. Ciriello scoorde een strafbal en daarmee ging de wedstrijd definitief op slot.
Shea McAleese gaf HGC een heel klein beetje hoop door een spaarzame kans te verzilveren (1-4), maar voor Bleomendaal kon de score niet meer in gevaar komen. Ronald Brouwer maakte het verschil nog groter door voor zijn tweede doelpunt aan te leggen. Wederom een backhand schot. Kort daarna was het weer Ciriello die de score defintief op het scorebord zette.

Reageer