Bob de Voogd: Via India weer terug bij Oranje

Tegen het advies van bondscoach Max Caldas in besloot Bob de Voogd zich afgelopen winter te laten veilen voor de derde editie van de Hockey India League. Een goede zet van de international, zo bleek achteraf. Hij speelde in India de sterren van de hemel en veroverde daardoor zijn plek bij Oranje terug. Aan de NOS vertelt hij zichzelf niet ‘de grote winnaar’ te noemen maar goed voelt het wel.

Oranje Zwart OZ - Surbiton EHL MdW de Voogd
(c) Maurice de Wert

“Spelen in India was een supermooie ervaring en ik ben heel dankbaar dat ik weer bij het Nederlands team zit,” aldus de Voogd die door zowel bondscoach Paul van Ass als door Max Caldas enkele maanden buiten de Oranje selectie werd gehouden. Naar aanleiding van zijn optreden in de HIL werd hij opgenomen in het sterrenteam van deze editie, een positief succesje waar hij wel aan toe was. “Je zou kunnen zeggen dat mijn batterij weer is opgeladen,” vertelt de spits aan de NOS. “Ik voel me weer fris nadat ik het laatste jaar bij Oranje in een negatief gevoel heb gezeten. Soms moet je even zo’n moment hebben om er weer zin in te krijgen. (..) Ik merk dat ik nu, ook omdat ik weer geselecteerd werd, die boost heb gekregen om weer bij Oranje aan de slag te gaan.”

Nadat de Voogd vlak voor het WK afviel bij het Nederlands team besloot hij om tijdens de winterstop de HIL te spelen en ook toen bleek dat de nieuwe bondscoach net in deze periode een oefenstage plande zette hij door. “Ik dacht: na de HIL kijk ik wel weer. Ik hoopte met in de hoofdklasse weer snel te bewijzen.” Maar Caldas was hem een stap voor en belde de Voogd in India op. “Die zei: ik zie je als je terug bent, want je zit weer bij Oranje.” Na terugkomst in Nederland is de Voogd met de bondscoach om de tafel gaan zitten. “Het team heeft in Zuid-Afrika stappen gezet, die heb ik gemist. daar heb ik met Caldas over gesproken,” legt de international uit. “Ik kom dus ook niet  binnen van: ik ben er weer. Aan ons, de jongens die in India zijn geweest is het zaak om weer aan te haken. Het gaat er nu om dat we betrokkenheid tonen. Dat heeft Caldas ook uitgesproken. Dat lijkt me niet meer dan normaal.”

Reageer

Contact Us