Bogaard en Jonker vanaf play-outs al aan het roer bij Schaerweijde

Schaerweijde heeft voor de opvolging van Dave Smolenaars gekozen voor assistent Bas Bogaard. Samen met voormalig Hurley coach Peter Jonker zal hij de formatie uit Zeist komend seizoen gaan leiden. De start zal echter  al komende weken worden gemaakt, de club heeft besloten niet met Smolenaars de play-outs in te gaan en daarom is er gevraagd aan Bogaard en Jonker gevraagd de zaken per direct op te pakken.

“We zijn Dave erg dankbaar voor het werk dat hij twee seizoenen voor Schaerweijde heeft verricht, aldus bestuurslid Marijn Marre in een persbericht. “Vorig jaar zijn we onder leiding van Dave zonder play-outs in de hoofdklasse gebleven. Helaas hebben wij dat dit seizoen niet kunnen realiseren, maar we hebben met Dave wel stappen gezet. Onder leiding van Dave is een professioneel topsportklimaat ontstaan met een jong homogeen team. Daar is Schaerweijde hem zeer erkentelijk voor. We zijn dit voorjaar in gesprek gegaan voor seizoen 2015/2016 met Bas Bogaard en Peter Jonker. We zijn met hen tot overeenstemming gekomen voor het einde van de competitie. Het einde van de reguliere competitie en de start van de voorbereiding op de play-outs zien wij als een nieuwe fase en we vinden dat dit het moment is voor Bas en Peter om het stokje over te nemen.”

Bas Bogaard is al geruime tijd betrokken bij Schaerweijde. Niet alleen is hij al vier seizoenen lang assistent-coach bij Heren 1, hij is ook nauw betrokken bij de jeugdopleiding van Schaerweijde. Peter Jonker werkte in het verleden al voor diverse hoofdklasseclubs als coach en assistent, waaronder de laatste twee seizoenen als hoofdcoach bij Hurley. Marree: “De talenten en de ambitie van Bas in combinatie met de jarenlange ervaring van Peter gaan ons de komende weken in de hoofdklasse houden.”

Comments (17)

 1. Tja….maak er maar een verhaal van….lijkt me meer in de trant van: ‘Geen vertrouwen in goede afloop onder Smolenaars op basis van de behaalde resultaten het afgelopen half jaar…’

 2. Zegt dit nou iets over de trainer of over de club?
  Hmm…

 3. Pure paniek dit natuurlijk. Begin maart kondigde Bogaard trouwens zijn vertrek aan bij Schaerweijde en nu is hij volgend jaar hoofdcoach?

 4. Schaerweijde gaat het lastig krijgen tegen Almere of HDM. Schaerweijde al het hele seizoen het lastig tegen ploegen waarbij zij zelf het spel moeten maken. Ben benieuwd, ik zou mijn geld op Almere of HDM zetten.

 5. Blijft geen coach zitten daar dit jaar. Maar serieus, HDM of Almere is natuurlijk geen probleem. Dat varkentje wassen ze wel. Lijkt me ook wel aan hun stand verplicht met wat aussies in de ploeg, een prima cornertje en wat hoofdklasse ervaring inmiddels.

 6. amsterdam

  Het is niet de eerste keer dat Smolenaars bedankt wordt voor het einde van het seizoen. Paar jaar geleden werd hij bij Bloemendaal ook weggestuurd voor de play-offs. Geen best ‘trackrecord’. Gelukkig heeft de bond nog vertrouwen in hem.

 7. @amsterdam, en toen had dat wegsturen ook niet het gewenste effect.Dit is natuurlijk gewoon een paniekactie.

 8. Arnold v. W

  Begrijp dat Dave teleur is gesteld. Maar het interview wat hij geeft op hockey.nl is niet handig. Wat ook niet handig is geweest, is aangeven dat je geen tijd meer hebt voor Schaerweijde (begrijpelijk met OS’16 in vooruitzicht) en dan een maand later assistent worden bij Rotterdam. Nu zo reageren lijkt me niet slim. Maar ja, wie ben ik.

 9. @arnold, wat is er mis met dat interview? Volgens mij uit hij zijn teleurstelling ? Menselijk lijkt me. Weet jij dan precies wat hij volgend seizoen gaat doen als assistent van Rdam? En hoeveel tijd hem dat gaat kosten? Het komt op mij en ik ben niet de enige lees ik over als puur paniekvoetbal , Schaerweijde heeft gewoon een elftal waarmee je op deze plek eindigt niks vreemds aan, en nu komen er play-outs en raakt men in paniek, er word een Coach aangesteld die begin Maart zijn vertrek meldt?

 10. @Arnold, zei de coach van Hurley niet ook dat hij geen tijd meer had? Door werk? Begrijpelijk en een paar weken later word hij assistent van schaerweijde ?

 11. vertrouwen in de toekomst

  Dat Smolenaars weg moet, verbaast mij niet! Die man zat meer in de dugout te mokken dan dat hij aan het coachen was. Ik denk dat er geen basis, geen vertrouwen meer in hem was. Ik hoop voor schaerweijde dat Bas B het beter gaat doen.

 12. vertrouwen in de toekomst2

  Wel mooi dat ie schaerweijde H1 met het Nederlands elftal vergelijkt!

 13. Is er misschien een relatie tussen het moment (september) dat Dave assistent werd van Sjoerd en de neerwaartse spiraal bij Schaerwijde? Het begin van het seizoen was sterk, daarna niet meer. Misschien kon hij het gewoon niet combineren, hoofdcoach en assistent bij NL elftal. Dan moet je niet alleen voor volgend seizoen, maar ook voor dit seizoen daar eerlijk over zijn. In elk geval zou hij er goed aan doen verantwoordelijkheid te nemen voor de slechtere prestaties en niet de gebeten hond spelen. Voor Bas Bogaard lijkt me dat ook niet prettig.

 14. @ Henk, eens. Ik lees in interview op hockey.nl niet terug dat hij enige verantwoordelijkheid neemt voor 14 verliespotjes (muv Push) op rij. Sterker noch hij vind dat de koers moet worden voortgezet, waar leidt dat dan naar heen? Ik denk trouwens niet dat deze spelers in problemen komen tegen HDm of Almere, daar zijn ze te goed voor. Maar begrijp wel dat je vernatwoordeijkheid nu bij mannen legt die volgend jaar ook voor d egroep staan en in HK willen blijven.

 15. Dit is gewoon een elftal waarvan je weet dat ze in play-outs komen, dus de paniek waarin nu gehandeld word is lachwekkend. Tevens is het natuurlijk op zijn minst vreemd dat Bas Bogaard begin Maart communiceert dat hij Schaerweijde gast verlaten en een maand later is hij de coach voor komend seizoen?

  Ik denk dat deze ploeg het nog heel lastig gaat krijgen in de play-outs.

 16. Helemaal met Gert eens. Heeft de overgangsklasse of de hoofdklasse ploeg thuisvoordeel bij een derde wedstrijd?

 17. vertrouwen in de toekomst3

  @fint, de overgangsklasse club heeft t thuisvoordeel

Reageer