Bogaard: 'Wij gaan ons best doen en kijken of dat voldoende is' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Bogaard: ‘Wij gaan ons best doen en kijken of dat voldoende is’

Na een valse start waarbij de heren van Schaerweijde één punt uit vier wedstrijden haalden, liet de ploeg daarna geen punt meer liggen en pakten ze op de valreep een play-off ticket. Een verrassing wil coach Bas Bogaard het echter niet noemen.Bas Bogaard

“We hebben gewoon een goede zaalploeg, maar waren de eerste twee speelrondes niet compleet. Die periode rondom de kerst is voor die gasten wel de tijd om nog op vakantie te gaan dus toen waren er een heleboel wisselend niet. Arek (Matuszak, keeper, red.) was daarbij weg met Polen om zich voor te bereiden op het EK dus ja, het was een beetje een rommeltje. Alsnog hebben we het toen ook wel een beetje laten liggen hoor.”

Met het team compleet werden er vervolgens wel punten gepakt en bleven de mannen in de race voor een play-off plek. Afgelopen zondag moest er dan in ieder geval twee keer gewonnen worden en dat deden ze.”We wisten dat de kans er nog was dus hebben we ervoor gezorgd dat we goed speelden,” aldus Bogaard. “Dan moet je ook nog wel een klein beetje hopen dat de andere uitslagen gunstig vallen. Gelukkig deed Almere sportieve plicht en won het van Oranje Zwart.”

Aangezien ook de voorbereidingen voor het veldseizoen al in volle gang zijn zal er deze week zowel buiten als binnen getraind worden. “We trainen normaal op dinsdag en donderdag dubbel alleen nu is de tweede training voor de zaalhockeyers in de zaal en voor de anderen gewoon op het veld. We hebben gister ook gewoon geoefend op het veld en dat zullen we zaterdag ook doen,” vertelt de coach.

Aankomende zondag speelt de formatie uit Zeist in de kruisfinales tegen Rotterdam. De heren uit de Havenstad kennen tot dusverre een sterk seizoen en daar is ook Bogaard zich van bewust. “Als je het op papier gaat wegstrepen moeten zij die wedstrijd gewoon winnen en dus kunnen wij lekker spelen. Wij gaan ons best doen en kijken of dat voldoende is.”

Comments (2)

  1. “Wij gaan ons best doen” ik mag toch hopen dat we de finale halen…..

  2. Had toch echt niet S’weijde hier verwacht. Eerder OZ of Roodwit. Die wilde blijkbaar er niet voor gaan dit jaar. Succes tegen rotterdam, kijk uit dat je er niet heel hard vanaf gaat!

Reageer