Bondscoach Caldas maakt olympische selectie bekend

Bondscoach Max Caldas heeft zondag op Papendal de olympische selectie van de hockeyheren bekendgemaakt. De groep bestaat uit 16 spelers en twee reservespelers. Roel Bovendeert, Jelle Galema, Bjorn Kellerman en Joep de Mol zijn als laatste spelers afgevallen. Pirmin Blaak en Constantijn Jonker zijn aangewezen als reservespelers.

De olympische selectie:

Seve van Ass, Sander Baart, Billy Bakker, Jorrit Croon, Jeroen Hertzberger, Rogier Hofman, Robert van der Horst, Robbert Kemperman, Mirco Pruyser, Glenn Schuurman, Jaap Stockmann, Hidde Turkstra, Valentin Verga, Bob de Voogd, Mick van der Weerden en Sander de Wijn.

Reservespelers:

Pirmin Blaak en Constantijn Jonker.

In voorbereiding op de Olympische Spelen speelt Oranje nog een aantal wedstrijden. Op 4 en 6 juli neemt Nederland het in het Ierse Cork op tegen Ierland. Daarna speelt Oranje tijdens de ERGO Masters 2016 in Düsseldorf tegen België, Groot-Brittannië en Duitsland. Dit toernooi vindt plaats van 14 tot en met 17 juli. Een week later, op 24 juli, vertrekt de selectie naar Rio de Janeiro.

Comments (13)

 1. Wat een goede keuzes!!!

  Top ploeg.

 2. Scorend vermogen?

  Alleen Mirco Pruyser mee als spits?

  Leuk voor Jorrit Croon; echter was goed geweest om hem op internationaal in de CT te testen. Nu heeft hij slechts een handvol interlands meegepseeld in oefenwedstrijden.

  En waarom maar 2 reserve spelers mee? Omdat het anders Blaak niet mee kan trainen? Lijkt me dat je in geval van nood juist een extra reserve er bij wilt hebben.

  Ik zie deze ploeg geen goud winnen.

 3. @Scorend Vermogen…. maak je een grap? Het zijn de regels dat je slechts 2 reserves buiten het dorp mag hebben die alleen in geval van blessures mogen meedoen. Dus een reservekeeper is best handig mocht er onverhoopt iets met Jaap gebeuren. Ik vind het een volkomen logische selectie met Jorrit Croon als enige positieve verrasing. Verga, van ass, de Voogd, Hertzberger, Bakker. Kan allemaal voorin en is Multi inzetbaar. Slim. Geen ploeg voor goud ben ik bang. Hofman matig, Schuurman 13 in een dozijn maar er zijn geen betere. Wel een plak verwacht ik.

 4. @henk: nee hoor. Je mag drie reserves meenemen op voorwaarde dat 1 ervan een keeper is en mag de keeper dan niet met de groep meetrainen.

 5. Misschien even artikel op hockey.nl lezen hierover. Belgié neemt wel 2 reserve veldspelers en 1 extra keeper mee.

 6. Prima selectie maar helaas geen goud voor onze heren.

 7. Mooie selectie. Ik deel het pessimisme hier niet. Er is maar 1 ploeg die beter is dan de NL heren, en zijn de Aussies. Maar ook daar kan Nederland, als het de tactiek en discipline op orde heft (en Stockmann dit keer wel de corners van Ciriello stopt) met een beetje geluk van winnen.

 8. Excuus, ik zat fout. Nooit geweten dit. Waarom zou je dat niet doen die 19e man als het kan?

 9. Zoals ik het begrijp mag de 19e man alleen een keeper zijn die dan niet mag meetrainen. Dat zou betekenen dat naast Jonker nog een veldspeler mee zou gaan dat Blaak niet mag trainen. Zoals ik Caldas begrijp wil hij dat Blaak niet aandoen…

 10. @Henk: is volgens mij pas sinds dit jaar. Las het op hockey.nl. Caldas vindt dit respectloos naar Blaak toe omdat hij kei hard getraind heeft.. maar goed, ik zou zelf ook voor 3 kiezen.

  @Lee: hmm, vlak de Duitsers niet uit.

 11. SjaakAfhaak

  Leuke voor die Jorrit Croon, maar ben toch bang dat hij net iets te kort gaat komen door zijn fysiek. Jonker is denk ik toch balvaster en sterker in bepaalde duels.
  Ook sluit ik mij aan bij de anderen dat dit geen vloeg voor een gouden medaille word. Het niveau van de Aussies ligt nog altijd hoger dan de rest van de wereld. Naar mijn mening is er maar een team dat hen kan verslaan, en dat zijn onze Oosterburen. Het zijn en blijven toernooispelers…

  Sjaak

 12. De kans om goud te winnen is kleiner dan niet te winnen. Ijsland wint ook van Engeland. En Italie van Belgie en Spanje.
  Als de ploeg slim genoeg speelt kan alles.

 13. De Duitsers kun je nooit uitvlakken, en puur op individuele kwaliteiten doen ze zeker mee, maar de prestaties laatste jaren zijn niet best daar. (kleurloos op wk, afgeslacht in ek finale door NL)

Reageer

Contact Us