Bondscoach Caldas maakt trainingsgroep bekend

Bondscoach Max Caldas van de Oranjeheren heeft de trainingsgroep bekendgemaakt waarmee hij van 12 tot en met 31 januari 2017 in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad op trainingsstage gaat.

Caldas selecteerde een groep van dertig spelers. Hij geeft aan bewust voor een grote trainingsgroep te hebben gekozen. “Met deze groep starten we de weg naar Tokio 2020. Omdat we gedurende die weg andere, eveneens belangrijke, toernooien zullen spelen, vind ik het belangrijk een brede groep te selecteren.”

Toernooiselectie

“Afhankelijk van onze doelstelling met betrekking tot die toernooien, zal ik steeds een ‘toernooiselectie’ samenstellen. In 2017 moeten we goed zijn tijdens de Hockey World League Semi Final en het EK in het Wagener Stadion in eigen land. Ik heb daarvoor een grote groep nodig. Bovendien houden we zo de interne concurrentie groot.

“‘Vorm blijft King’ voor mij, spelers zullen het hele jaar goed moeten presteren. Ik vind daarnaast dat alle spelers die nu deel uitmaken van de groep zich nog steeds kunnen ontwikkelen. Ze moeten allemaal beter willen worden en hun spel nog sterker ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat we hen daarvoor een competitieve omgeving moeten bieden.”

Na de Hockey India League in februari sluiten Seve van Ass, Sander Baart, Billy Bakker en Sander de Wijn bij de groep aan.

Trainingsgroep
Tristan Algera – HGC
Milan van Baal – Oranje-Rood
Lars Balk – Kampong
Pirmin Blaak (K) – Oranje-Rood
Erik Bouwens – Kampong
Thierry Brinkman – Bloemendaal
Gijs Campbell – Den Bosch
Jorrit Croon – HGC
Thijs van Dam – Rotterdam
Jelle Galema – Oranje-Rood
Jonas de Geus – Almere
Jip Janssen – Kampong
Rik van Kan – HGC
Bjorn Kellerman – Kampong
Robbert Kemperman – Kampong
Niek Merkus – Amsterdam
Joep de Mol – Oranje-Rood
Terrance Pieters – Almere
Mirco Pruyser – Amsterdam
Mark Rijkers – Oranje-Rood
Glenn Schuurman – Bloemendaal
Sam van der Ven (K) – HGC
Valentin Verga – Amsterdam
Bob de Voogd – Oranje-Rood
Mink van der Weerden- Oranje-Rood
Floris Wortelboer – Den Bosch

Bekijk de trainingsgroep van de Oranjedames

Reageer

Contact Us