Bondscoach Max Caldas: ‘Ik ga door tot Tokio’

Na de verloren strijd om het olympisch brons met Duitsland vertelde bondscoach Max Caldas voor de camera van de NOS dat hij doorgaat tot Tokio. In de Japanse hoofdstad zijn over vier jaar de Olympische Spelen.

Caldas ging verder niet in op zijn uitspraak. Officieel heeft hij een contract tot en met het WK van 2018.

Kapotmaken

“Ik heb niet het gevoel dat ik de afgelopen anderhalf jaar met deze ploeg een afslag heb gemist. Er gaan dingen zeker goed in het programma, maar soms moet je eerst dingen kapotmaken, voordat je verder kunt bouwen”, liet de bondscoach los tegen het ANP.

Over het verloren duel tegen Duitsland zei Caldas: “We wilden een medaille winnen, maar dat is niet gelukt. We hebben gestreden, maar het was niet goed genoeg. We moeten kijken wat we niet goed hebben gedaan.”

Comments (11)

 1. Dan heb je er dus helemaal niets van begrepen; wellicht de kern van dit trieste falen?

 2. Het was bar en boos. Het was aan Stockman te danken dat er überhaupt shoot-outs kwamen, als die Duitsers met scherp schieten is het gewoon 6-1.

  Meneer gaat door tot Tokyo, meneer zou in de spiegel moeten kijken en opstappen, van een leuk sprankelend elftal van 4 jaar geleden is niets meer over.

 3. Leuk sprankelend elftal van 4 jaar geleden?
  Het merendeel van de spelers van nu zat in dat “sprankelende ” elftal.

 4. @hockey, dus in 2 jaar Caldas is het spel niet om aan te zien en worden we 4e. De beste man had 1 missie goud, volkomen mislukt, dus om Dan stoer voor de camper te roepen dat je doorgaat tot Tokyo is lachwekkend . Goed in de spiegel kijken .

 5. @falen, mijn vraag over het “sprankelende ” elftal, dat jij hebt waargenomen, beantwoord je niet en richt al je pijlen op Caldas . Prima! Maar de gehele hockey delegatie bestaat uit spelers, begeleidingsteam en beleidsmedewerkers. En allen hebben dus gefaald. Zoals al kenbaar is gemaakt op dit forum is er met dit “sprankelende ” elftal al jaren geen grote prijs gepakt onder welke coach dan ook. Dus ik denk dat je het met 1 spiegel niet red.

 6. @hockey, onder van Ass was het vele malen leuker en sprankelender om naar te kijken en pakte Ze met vrijwel hetzelfde elftal zilver .

  Caldas is als coach de hoofdverantwoordelijke en heeft het gewoon niet goed gedaan

 7. Wel een mooi proces zo, jezelf al tijdens al tijden een toernooi een lange contract geven.
  Bij mij in het bedrijf werkt het toch anders; dan ga je eerst evalueren, waarbij zelfreflectie een ‘must’ is en daarna gaan de verantwoordelijke hier over praten en nemen met of zonder mij een beslissing.
  Beste Max; doe jezelf ene plezier en koop een spiegel, ga een week nadenken wat jezelf fout hebt gedaan en wat je zal moeten verbeteren. Maak ene plan wat je bij de KNHB presenteert en laat hun beslissen, je bent gewoon werknemer die fouten heeft gemaakt, kom van dat voetstuk. En KNHB, ga eerst eens nadenken en maak beleid voor de lange termijn en ga daarna kijken of dit samen kan met het plan van Max. En daarna, kan Max bewijzen tot 2018 of hij het begrepen heeft en neemt de KNHB de beslissing!
  Een kleine hoofdklasse betekent een nog smallere kop (kijk naar de dames) waar elk jaar dezelfde 4 teams de dienst uitmaken.
  Hoe kan het zijn dat tijdens de shoot-outs de ‘leiders’ en ervaren jongens toekijken en de ‘haantjes’ een shoot-out nemen?

 8. Sorry, door ergernis en emotie, wel heel veel type fouten!

 9. constatering

  Caldas, een goede trainer ( en dat is hij)betekent nog niet een goede hoofdcoach.
  Als 2-de man onder Lammers deed hij het prima.
  Hij was hoofdcoach bij de mannen van LOHC en bij de vrouwen van Amsterdam zonder aansprekende resultaten. Bij mannen Bloemendaal weliswaar kampioen maar dat kun je meer op het conto schrijven van Teun de Nooijer. Bij de olympisch spelen 2012 kroop hij door het oog van de naald door in de halve finale dames de shoot-outs te winnen van Nieuw-Zeeland. Verder is de sterkte en breedte van het mondiale dameshockey niet te vergelijken met die van de heren en dus gemakkelijker om met de dames een medaille ( lees goud) te halen.
  Nu, als hoofdcoach van de mannen, heeft hij het niet waar kunnen maken.
  Kortom: uitstekende trainer en hele goede assistent-coach.

 10. @falen, in Londen speelden ze zonder druk. Niemand verwachte iets van ze. Tot de finale, toen gingen mensen opeens iets van ze verwacht, na die geweldige halve finale. En wat gebeurde daar? Ze speelden opeens een stuk minder. Conclusie: deze generatie kan de druk gewoon niet aan! Dit toernooi behoorden ze tot de favorieten, maar ze hebben het duidelijk niet waar kunnen maken. Mentaal blijven ze zwak, ze kunnen het niet laten zien als het echt moet.

 11. @Jan, wat een onzin, Nederland speelt altijd met druk.Deze generatie kent geen leiders en winnaars dat klopt.

  En dus had deze coach moeten doorselecteren dat heeft hij niet gedaan hij is doorgegaan met deze groep.

  Conclusie : het toernooi is faliekant mislukt en de eindverantwoordelijke hiervoor is de coach die in de spiegel moet kijken, en niet stoer moet roepen dat hij midden in een proces zit en tot Tokyo doorgaat.

Reageer

Contact Us