Bondscoach Robin Rösch: "Dik tevreden over deze wedstrijd" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Bondscoach Robin Rösch: "Dik tevreden over deze wedstrijd"


foto:© Maurice de Wert
De Oranje zaalhockeyers wonnen vrijdagmiddag ook hun eerste wedstrijd. Nadat de ploeg een snelle 2-0voorsprong nam via Robert Tigges en Timo Kranstauber kwam tegenstander Engeland goed terug. Oud HGC’er Ashley Jackson bracht met drie doelpunten de ruststand op 3-3 omdat Kranstauber ook nog tussendoor een keer scoorde voor Nederland.
Na rust startte Engeland furieus en binnen drie minuten kwamen ze met 5-3 voor. Bondscoach van Oranje Robin Rösch: “We hadden nog 17 minuten te gaan dat is in het zaalhockey best veel tijd nog. En mijn vertrouwen in de groep is heel groot. We zijn rustig gebleven en Oranje pakte het goed op. “ Inderdaad want via een Weltklasse treffer van Mirco Pruijser hervond Oranje zich. De draard werd weer opgepakt en in de laatste vijf minutenwist Oranje nog drie keer het net  te vinden en uiteindelijk om uiteindelijk met  7-5 te winnen.
Nogmaals Rösch:” Ik ben dik tevreden over deze wedstrijd. De Engelsen hebben het trouwens ook goed gedaan. In het begin van de tweede helft zakten we iets weg maar herstelden dat. Als we deze wedstrijd hadden verloren dan had het toernooi zo over kunnen zijn.Ongelooflijk maar over twee uur is al de volgende wedstrijd tegen Rusland. Halve finalist op het laatste WK en dus ook favoriet hier. “

Reageer