Boon: ‘Voor de club gaan we er alles aan doen om dat EHL-ticket te pakken’

Zure gezichten zondagmiddag bij de heren van Bloemendaal. De euforie van de golden goal van een dag wist de ploeg van Russel Garcia niet door te trekken naar de allesbeslissende derde wedstrijd. Door twee tegen doelpunten in de slotfase verloren de Mussen met 3-1 van Kampong. ‘Balen’, aldus Tom Boon die zijn laatste seizoen bij Bloemendaal graag had opgeleukt met een finale.

Amsterdam-Bloemendaal-Peter-Schalk-Boon

Ondanks de teleurstelling bij de Belgische international moest de cornerspecialist toegeven dat Kampong zondag de terechte winnaar was. “Vandaag speelden zij misschien iets aanvallender dan wij en ze kregen ook goeie kansen. Desalniettemin ging het lang gelijk op en had de beslissing beide kanten op kunnen vallen. Helaas viel het uiteindelijk hun kant op, heel jammer.”

Na een eerste helft waarin Kampong een lichte overhand had, vochten de Oranje-hemden zich na rust terug in de strijd. Simon Gougnard schoot Bloemendaal op knappe wijze nog naar 1-1 maar andere echte kansen bleven uit. “Soms heb je in het hockey aan een aantal kleine kansjes genoeg,” reageert Boon, “maar vandaag niet. Het is echt balen, we hadden er meer van verwacht maar het kwam er vandaag niet uit.”

Over de drie duels gezien vindt Boon dan ook dat Kampong terecht de finaleplek heeft gepakt. “De eerste wedstrijd was van beide kanten gewoon niet goed, gisteren waren wij in de tweede helft wel beteren vandaag waren zij misschien net wat sterker dan wij dus ja, uiteindelijk wel verdiend. Proficiat aan hun.“

Het twee-jarige hoofdklasse avontuur zit er voor Boon echter nog niet op. Voordat hij zich weer aansluit bij Racing Bruxelles gaat Bloemendaal komend weekend de strijd om een EHL-ticket aan met Amsterdam. Belangrijk dus voor de Mussen en al zal Boon niets aan die EHL-plaatsing hebben, hij wil die strijd te winnen. “Voor de club gaan we er alles aan doen dat ticket eruit te halen en die gaan we ook pakken. We zullen alles geven dus het worden nog twee of drie mooie wedstrijden. Op die manier ga ik proberen mijn tijd hier netjes af te sluiten en er een mooi afscheid van te maken.”

Reageer